Новорічні салати: рецепти з рибою і морепродуктами

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Почнемо наш парад смачних салатів з риби, звичайно ж, з Олів’є. Всі ми звикли, що наш улюблений салат ми готуємо з м’ясом, ковбасою чи куркою. Але якщо ви приготуєте Олів’є з сьомгою – ваші гості будуть у захваті і обов’язково попросять у вас рецепт з собою.

Олів’є з сьомгою і ікрою

Інгредієнти:

  • картопля відварна 300 г.
  • морква відварна 1 шт.
  • яйця відварені 2 шт.
  • солоні огірки 2 шт.
  • свіжі огірки 1 шт.
  • зелений заморожений горошок 160 м
  • каперси 40 г.
  • червона ікра 60 м
  • слабосолона сьомга 200 м
  • перепелині яйця відварні 8 шт.
  • сіль перець
  • майонез
  • зелень кропу і петрушки 1/2 пучка

Спосіб приготування:

Картопля, морква і курячі яйця очистити, нарізати кубиками однакового розміру, скласти в миску. Додати нарізані кубиками солоні і свіжий огірки, розморожений і промитий горошок, каперси, дрібно нарізану зелень. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Наріжте сьомгу тонкими довгими скибочками. Перепелині яйця очистіть і розріжте навпіл. Викладіть в салат ікру, заправте майонезом і перемішайте. Викладіть салат на велике гарне блюдо, зверху прикрасьте скибочками сьомги та перепелиними яйцями. Прикрасьте листочками зелені і подавайте до столу.

Дуже красиво виглядає на святковому столі салат з кальмарів. При варінні кальмарів пам’ятайте, що варити їх потрібно 2-3 хвилини або більше 40 хвилин. Саме в цих часових проміжках молюски стають м’якими.

Салат з кальмарів

Інгредієнти:

  • кальмари 6 тушок
  • сік лимона
  • перепелині яйця 4 шт.
  • мариновані корнішони 6 шт.
  • зелена цибуля 1 пучок
  • сіль перець

Для соусу:

  • солодка гірчиця 20 м
  • слабосоленої лосось 60 м
  • анчоуси 5 шт.
  • натуральний йогурт 100 м
  • майонез 100 мл.

Спосіб приготування:

Якщо кальмари морожені, покладіть тушки на 20 хвилин в холодну воду. У каструлі доведіть воду до кипіння, викладіть кальмари, посоліть, доведіть до кипіння і варіть рівно 2 хвилини. Злийте окріп, залийте кальмарів холодною водою і промийте. Очистіть плівки, видаліть хітинові прожилки, збризніть молюсків лимонним соком і наріжте тонкою соломкою. Яйця відварити круто і розріжте кожне на 4 частини. Корнішони наріжте дрібними кубиками, цибулю – по діагоналі тонкими скибочками. Змішайте всі інгредієнти для салату. Всі інгредієнти для соусу викладіть в блендер і подрібніть в однорідну масу. Заправте салат, посипати подрібненою зеленню і подайте до столу.

Щоб урізноманітнити новорічний стіл приготуйте салат без майонезу з овочами і салатом.

Салат з креветками

Інгредієнти:

  • королівські креветки 20 шт.
  • солодкий перець жовтого кольору 1 шт.
  • хрусткі листя салату 1 пучок
  • оливки без кісточок 20 м
  • бринза слабосолона 150 м
  • рослинна олія

Для заправки:

  • часник 2 зубчики
  • гірчиця 1 ч. л.
  • мед 1/2 ч. д.
  • лимон 1/2 шт.
  • рослинне масло 50 мл.
  • соєвий соус 4 ст. л.

Спосіб приготування:

Креветки відварити, очистити і обсмажити на рослинному маслі. Солодкий перець нарізати тонкою соломкою. Оливки розрізати на 2 частини. Бринзу нарізати кубиками по 1 см. Листя салату крупно порвати. З’єднати перець, оливки, сир, листя салату, перемішати, зверху викласти креветки. Для заправки змішати рослинну олію, сік лимона, мед, гірчицю, пропущений через прес часник і соєвий соус. Полити заправкою салат і подати на стіл, прикрасивши за бажанням.

Цей салат найкраще готувати напередодні, адже чим довше він стоїть – тим смачніше стає!

Салат з морепродуктів

Інгредієнти:

  • філе слабосоленої червоної риби 100 м
  • кальмари 100 м
  • морська капуста 100 г.
  • креветки 100 м
  • сіль за смаком
  • майонез
  • червона ікра для прикраси

Спосіб приготування:

Кальмари зварити в підсоленій воді до готовності, охолодити, потім дрібно нарізати. Креветки також зварити в підсоленій воді, остудити, очистити. Філе червоної риби нарізати невеликими шматочками або кубиками. У салатник викласти шарами: риба – кальмари – салат з морської капусти – креветки. Верх салату прикрасити сіточкою з майонезу і червоною ікрою. Салату дати добре просочитися в холодильнику.

Ще один незвичайний і дуже смачний салат з грибами, рисом і креветками.

Салат “Маестро”

Інгредієнти:

  • рис 120 г
  • печериці 600 м
  • креветки 700 м
  • ріпчаста цибуля 2 шт.
  • рослинна олія
  • яйця відварені 5 шт.
  • огірки 2 шт.
  • майонез за смаком
  • сіль перець

Спосіб приготування:

Рис зварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк. Креветки опустити на дві хвилини в киплячу підсолену воду, очистити, розрізати на 2-3 частини. Цибулю і гриби дрібно нарізати, разом обсмажити на рослинному маслі. Яйця і огірки нарізати кубиками. У глибокому салатнику з’єднати всі підготовлені продукти, посолити за смаком, заправити майонезом і перемішати.

Дуже барвистий салат з риби з овочами. Виходить смачно і красиво!

Салат “Новорічне диво”

Інгредієнти:

  • солоне або копчене філе червоної риби 150 м
  • яйця відварені 5 шт.
  • відварну картоплю 3 шт.
  • відварна морква 2 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • свіжі огірки 2 шт.
  • майонез 200 г.
  • зелень кропу

Спосіб приготування:

Рибу нарізати дрібно. Картоплю і моркву очистити, натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обшпарити окропом. Огірки нарізати шматочками. Кріп дрібно порубати. У яєць відокремити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки – на дрібній. У салатник викласти шарами, змащуючи майонезом: картопля – риба – кріп – цибуля – огірки – морква – білки – жовтки. Готовий салат поставити на дві години в холодильник для просочення.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Don't Miss! random posts ..