Котлети з червоної риби виходять дуже ніжними. Приготування рибних котлет досить просте і не вимагає особливих кулінарних навичок. Можна котлети просто запекти в духовці. Але попереднє обсмажування зробить їх більш соковитими і ніжними.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- лосось 500 гр
- яйця 1 шт.
- сільза смаком
- Білий хліб 60 гр
- молоко 100 мл
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Панірувальні сухарі 25 гр
ПРИГОТУВАННЯ:
Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування котлет з фаршу лосося. Для рибного фаршу я використовувала попередньо очищене від шкіри і кісток філе. Панірувальні сухарі можна зробити самим з підсушеного хліба.
Білий хліб замочіть в молоці, щоб він добре розм’як.
Попередньо очищений ріпчасту цибулю помийте, довільно наріжте не дуже крупно.
Порізану цибулю разом з замоченим в молоці хлібом викладіть в блендер. Можна цілі цибулини подрібнити на дрібній тертці.
Перетріть все до однорідної маси.
Філе лосося порізати на шматочки, помістіть в блендер.
Подрібніть рибне філе до отримання однорідної, гладкої маси. Можна припустити філе через м’ясорубку, але на блендері фарш вийде більш еластичним і м’яким.
Для приготування фаршу візьміть зручну широку ємність. З’єднайте рибний фарш, подрібнену цибулю і батон, вбийте яйце, посоліть. Можна додати будь-які спеції за бажанням і смаком.
Все добре перемішайте до однорідності. Фарш виходить досить вузькому, липнуче до рук. Тому формувати котлети буде зручно змоченими у воді руками.
Сформуйте з фаршу котлету бажаної форми і розміру.
Запаніруйте котлету з двох сторін в сухарях.
На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть акуратно сформовані котлети. Обсмажте котлети на помірно сильному вогні до рум’яної скоринки з одного боку.
Котлети переверніть і обсмажте аналогічно з іншого боку. Завдяки обсмажування все соки запечатаному всередині котлет, що зробить їх більш соковитими і смачними.
Дно форми змастіть рослинною олією, викладіть обсмажені котлети.
Запікайте рибні котлети до готовності в заздалегідь розігрітій до 180С духовці приблизно 20 хвилин.
Подавайте котлети з лосося гарячими з гарніром з картоплі, круп, тушкованих овочів. Доповніть свіжою зеленню. Смачного!
Можна рибні котлети довести до повної готовності і на сковороді. Для цього обсмажте їх на помірному вогні, потім потомите при закритій кришці до готовності близько 5 хвилин.
Для приготування котлет підійде будь-яка червона риба (сьомга, форель, кета, горбуша).