Оселедець під шубою без картоплі

Оселедець під шубою без картоплі – менш калорійний варіант широко відомої холодної закуски, в овочевих надрах якої ховаються шматочки ніжного філе малосольной рибки. Обидві варіації за смаком мало відрізняються один від одного.

Жовту картопляну смужку з успіхом замінює яскравий шар яєчних жовтків. Його вигідно підкреслить зелена свіжість листового лука.

Спеціальна форма допоможе перетворити шароватий салат в справжній кулінарний шедевр. Він обов’язково повинен просочитися майонезом хоча б пару годин. Останнім штрихом і необхідної кислої ноткою стануть кілька червоних ягід.

Інгредієнти

  • філе оселедця – 1 шт.
  • буряк – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • курячі яйця – 3 шт.
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений
  • яблучний оцет – 1 ст. л.
  • цукор – 1-2 щіпки

Приготування

1. Щоб буряк не втратила соковитість і колір, її краще запекти в духовці, загорнувши в кілька шарів фольги. Час запікання – близько години в залежності від розміру коренеплоду. Готовність перевірте шпажкою. Готова буряк легко проколюється. Видаліть фольгу і остудіть овоч.

2. Зваріть яйця круто і морква.

3. Цибулину наріжте маленькими шматочками. До цибулі додайте 1-2 щіпки солі і цукру, а також оцет. Приправте меленим перцем і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.

4. Відварену моркву остудіть, натріть на крупній тертці.

5. Очистіть остиглі яйця. Відокремте білки від жовтків. Натріть білки на крупній тертці, жовтки подрібніть на дрібній.

6. Оселедець наріжте маленькими шматочками.

7. Запечену буряк очистіть, натріть на крупній тертці.

8. Для формування салату використовуйте глибокий салатник або порційні кільця для укладання. На самий низ розподіліть солону оселедець і маринована цибуля. Присмачите майонезом.

9. Потім покладіть терту моркву і терті білки. Кожен шар змастіть майонезом і трошки підсолити і поперчіть.

10. Насипте подрібнені жовтки. Змастіть майонезом.

11. Самий верхній шар – це тертий буряк.

12. Зверху прикрасьте майонезом і за бажанням червоною ягодою. Оселедець під шубою без картоплі готова. Дайте трохи насититися соусом в холодильнику і подайте до столу.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..