Ігредієнти:
- баклажани 2-3 шт
- грецькі горіхи 1/2 стакана
- цибуля ріпчаста 1 шт
- часник 1-2 зубчики
- зелень кінзи чи петрушки 2-3 гілочки
- оцет 9% 1/4 чайної ложки
- хмелі-сунелі 1/4 чайної ложки
- олія для смаження
- сіль
- свіжомелений перець
Приготування:
Баклажани вимити, обсушити та нарізати довгими тонкими пластами (стрічками).
Кожну смужку трохи посолити, скласти в миску та залишити на 20-30 хвилин.
Потім злити сік, що утворився, і обсмажити баклажани на олії з двох сторін, до готовності.
Баклажани викласти на серветку, щоб видалити надлишки жиру.
Приготувати горіховий соус.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
У сковороді розігріти трохи олії і викласти цибулю.
Трохи посолити та обсмажити, помішуючи, близько 5 хвилин, до м’якості.
Горіхи подрібнити у блендері.
Часник очистити і пропустити через часниковижималку.
Зелень вимити, обсушити та дрібно порізати.
З’єднати в мисці горіхи, цибуля, зелень та часник.
Додати хмелі-сунелі, сіль, перець, оцет і трохи кип’яченої води – всі інгредієнти помістити в блендер і змішати до однорідної маси.
Якщо маса виходить занадто густою – можна долити ще трохи води, до бажаної консистенції.
Скибочки баклажана намазати горіховим соусом (або покласти чайну ложку соусу на краєчок) і згорнути рулетиком.
Приємного вам апетиту!