Пісні закуски рулетики з баклажанів

Ігредієнти:

  • баклажани 2-3 шт
  • грецькі горіхи 1/2 стакана
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • часник 1-2 зубчики
  • зелень кінзи чи петрушки 2-3 гілочки
  • оцет 9% 1/4 чайної ложки
  • хмелі-сунелі 1/4 чайної ложки
  • олія для смаження
  • сіль
  • свіжомелений перець

Приготування:

Баклажани вимити, обсушити та нарізати довгими тонкими пластами (стрічками).
Кожну смужку трохи посолити, скласти в миску та залишити на 20-30 хвилин.
Потім злити сік, що утворився, і обсмажити баклажани на олії з двох сторін, до готовності.

Баклажани викласти на серветку, щоб видалити надлишки жиру.

Приготувати горіховий соус.

Цибулю очистити і дрібно нарізати.
У сковороді розігріти трохи олії і викласти цибулю.
Трохи посолити та обсмажити, помішуючи, близько 5 хвилин, до м’якості.
Горіхи подрібнити у блендері.
Часник очистити і пропустити через часниковижималку.
Зелень вимити, обсушити та дрібно порізати.
З’єднати в мисці горіхи, цибуля, зелень та часник.
Додати хмелі-сунелі, сіль, перець, оцет і трохи кип’яченої води – всі інгредієнти помістити в блендер і змішати до однорідної маси.

Якщо маса виходить занадто густою – можна долити ще трохи води, до бажаної консистенції.

Скибочки баклажана намазати горіховим соусом (або покласти чайну ложку соусу на краєчок) і згорнути рулетиком.

Приємного вам апетиту!

Don't Miss! random posts ..