Інгредієнти:
- маленьких огірків 1 кілограм
- зубчик часнику 3 штуки
- гілочка кропу 1 шт
- корінь хрону 4 штуки
- листя хрону 4 штуки
- морква 1 шт
- Лавровий лист 4 штуки
- Запашний перець 8 зерен
- Гірчичне насіння 0,5 ч.л
- Чорний перець зерна 12 зерен
- цукор 150 грам
- сіль 50 грамів
- 9% оцет 150 мілілітрів
- цибуля 1 шт
Приготування:
Помийте банки і розігрійте їх у розігрітій до 200*С духовці протягом 10 хвилин, щоб вони були ідеально чистими.
Ретельно вимийте огірки. Моркву, хрін, цибулю і часник очистити, помити і нарізати невеликими скибочками.
На дно банки покласти кріп, лист хрону, додати спеції, лавровий лист, гірчицю, запашний перець, перець. Огірки по можливості розкласти в банки, додати до них часник, шматочки хрону, кілька шматочків моркви і цибулі. Зверху покласти ще одну гілочку кропу.
Закип’ятіть в каструлі близько 1,5 л води, додайте в неї оцту, змішайте цукор і сіль.
Солоні огірки залийте ще гарячими, залишивши лише близько 1 см вільного місця від краю банки. Щільно закрутіть банки. Помістіть в каструлю, застелену, залийте гарячою водою, пастеризуйте, прокип’ятивши огірки близько 10 хвилин.
Після закінчення цього часу дістаньте огірки, переверніть їх догори дном і дайте охолонути. Огірки стануть ідеальними через кілька днів.