Цей рецепт заготовки маринованих огірків і помідорів підкорює всіх своїм смаком і фарбами. Плюс він є дуже зручним, тому що включає в себе відразу дві закуски . Готувати таке асорті одне задоволення. Рецепт дуже простий.
Інгредієнти на 2 літрову банку:
- Огірки і помідори (скільки увійде в банку)
- Морква – 1 шт.
- Часник – 5-6 зубчиків
- Хрін – 2 листи
- Парасольковий кріп – 2 шт.
- Листя смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Естрагон – 2-3 гілочки
- Перець запашний – 5 горошин
- Перець чорний – 5 горошин
Маринад на 1 літр води:
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 70 мл.
Приготування:
1. Для того, щоб заготовити смачну закуску, необхідно підготувати банки і овочі. Огірки добре миємо й замочуємо в холодній воді на пару годин. Помідори миємо й обсушуємо. Банки моєму харчовою содою і стерилізуємо в духовці або на водяній бані. Залежно від того, як Вам зручніше.
2. Миємо морква, чистимо і нарізаємо кружечками.
3. У огірків зрізаємо хвостики.
4. На дно банки укладаємо листя хрону, смородини, гілочки естрагону, складені навпіл, листя вишні і парасольки кропу.
5. Далі укладаємо щільно огірки. Потім додаємо порізані зубчики часнику і порізану моркву.
6. Кожен помідор наколюємо зубочисткою навколо плодоніжки в декількох місцях і заповнюємо ними банку до верху.
Помідори необхідно наколювати для того, щоб вони рівномірно Просолоніли і не полопалися.
7. Простір заповнюємо парасолькою кропу, дрібними огірочками, що залишилися кружечками моркви і часточками часнику. Додаємо запашний перець і чорний перець горошком.
8. Акуратно заливаємо банку окропом і накриваємо простерилизованной кришкою. Ми залишаємо овочі, залиті окропом, на 15 хвилин. Через відведений час зливаємо воду. Ця вода нам більше не знадобиться. Заливаємо овочі новою порцією окропу і знову залишаємо постояти на 15 хвилин.
9. Через 15 хвилин зливаємо воду з банки в каструлю і готуємо маринад. Якщо води мало, долийте до 1 літра. Кладемо в воду цукор, сіль, два лаврові листки і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, перемішуючи, щоб сіль і цукор розчинилися. Вимикаємо вогонь і вливаємо сюди оцет. Заливаємо готовий маринад в банку і щільно закриваємо або закочує кришкою. Перевертаємо банку догори дном, накриваємо і залишаємо до повного охолодження. АЛЕ ДОБРО ОБГОРНУТИ КОВДРОЮ!
Асорті із огірків та помідорів готове. Ці овочі відмінно доповнюють один одного за смаком і красиво виглядають в банку. Смачного!