Рецепт самого смачного асорті з огірків і помідорів на зиму

Цей рецепт заготовки маринованих огірків і помідорів підкорює всіх своїм смаком і фарбами. Плюс він є дуже зручним, тому що включає в себе відразу дві закуски . Готувати таке асорті одне задоволення. Рецепт дуже простий.

Інгредієнти на 2 літрову банку:

  • Огірки і помідори (скільки увійде в банку)
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Хрін – 2 листи
  • Парасольковий кріп – 2 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Естрагон – 2-3 гілочки
  • Перець запашний – 5 горошин
  • Перець чорний – 5 горошин

Маринад на 1 літр води:

  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 70 мл.

Приготування:

1. Для того, щоб заготовити смачну закуску, необхідно підготувати банки і овочі. Огірки добре миємо й замочуємо в холодній воді на пару годин. Помідори миємо й обсушуємо. Банки моєму харчовою содою і стерилізуємо в духовці або на водяній бані. Залежно від того, як Вам зручніше.

2. Миємо морква, чистимо і нарізаємо кружечками.

3. У огірків зрізаємо хвостики.

4. На дно банки укладаємо листя хрону, смородини, гілочки естрагону, складені навпіл, листя вишні і парасольки кропу.

5. Далі укладаємо щільно огірки. Потім додаємо порізані зубчики часнику і порізану моркву.

6. Кожен помідор наколюємо зубочисткою навколо плодоніжки в декількох місцях і заповнюємо ними банку до верху.
Помідори необхідно наколювати для того, щоб вони рівномірно Просолоніли і не полопалися.

7. Простір заповнюємо парасолькою кропу, дрібними огірочками, що залишилися кружечками моркви і часточками часнику. Додаємо запашний перець і чорний перець горошком.

8. Акуратно заливаємо банку окропом і накриваємо простерилизованной кришкою. Ми залишаємо овочі, залиті окропом, на 15 хвилин. Через відведений час зливаємо воду. Ця вода нам більше не знадобиться. Заливаємо овочі новою порцією окропу і знову залишаємо постояти на 15 хвилин.

9. Через 15 хвилин зливаємо воду з банки в каструлю і готуємо маринад. Якщо води мало, долийте до 1 літра. Кладемо в воду цукор, сіль, два лаврові листки і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо маринад до кипіння, перемішуючи, щоб сіль і цукор розчинилися. Вимикаємо вогонь і вливаємо сюди оцет. Заливаємо готовий маринад в банку і щільно закриваємо або закочує кришкою. Перевертаємо банку догори дном, накриваємо і залишаємо до повного охолодження. АЛЕ ДОБРО ОБГОРНУТИ КОВДРОЮ!

Асорті із огірків та помідорів готове. Ці овочі відмінно доповнюють один одного за смаком і красиво виглядають в банку. Смачного!

Don't Miss! random posts ..