Вам завжди подобалися збирані овочі, які готувала ваша бабуся чи мама, але приготувати їх самостійно здавалося занадто складним процесом? Прийшов час спробувати своїми руками і приготувати смачний перець з цибулею.
Інгредієнти:
- червоний перець 3 кілограми
- цибуля 1 кілограм
- оцет 9% 1 л
- цукор 1 склянка
- холодна вода 2 літри
Приготування:
Перець ретельно вимити, очистити від насіння і білих частин, нарізати соломкою. Цибулю очищаю, промиваю і ріжу на пір’я. Покладіть паприку і цибулю в миску, засипте 2 столовими ложками солі, перемішайте і залиште на 40 хвилин.
Тим часом готую розсіл, кип’ятю воду з цукром, додаю оцет. Видавлюю овочі з соку (роблю це в рукавичках) і перекладаю в киплячий маринад. Варю від закипання 15 хвилин.
Гарячим розливаю в чисті, ошпарені банки. Пастеризую 10 хвилин. Коли вони охолонуть, я несу їх у комору. З цієї порції у мене вийшло 10 півлітрових банок.