Якщо ви ставитеся до тієї категорії людей, які не люблять клопотати з екстравагантними стравами, особливо напередодні Нового року, пропоную приготувати цей легкий і в той же час повноцінний салатик.
Інгредієнти:
- Листя салату (рукола) – 60 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Огірок – 1 великий
- Червона риба (малосольная) – 100 гр.
- Лайм – сік половинки
- Кунжут (насіння) – 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Оливкова олія – 100 мл.
- Кунжутне масло – 1-2 краплі
Приготування:
1. В першу чергу обсмажуємо кунжут на сухій сковороді без додавання масла до злегка коричневого кольору. Часу на це буде потрібно небагато, всього хвилинку. Насіння повинно пожовтіти і почати стрибати на сковороді. Знімаємо з плити і перекладаємо в тарілку.
2. Вимийте і висушіть листя салату. Відкладіть в сторону. Вимитий і висушений огірок розріжте спочатку вздовж, потім напівкружечками.
3. Переходимо до приготування соусу для заправки. Лайм розрізати навпіл і вичавіть сік в маленьку мисочку. Потім додайте оливкову і кунжутне (якщо використовуєте) масло, сіль за смаком і 1/2 ст. л. підсмажених кунжутного насіння. Збийте до емульсії.
4. Тепер переходимо до червоної рибку. Її необхідно очистити від кісток і нарізати кубиком або слайсами.
Замість малосольной рибки можна використовувати копчену.
Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку, ріжемо часточками і виймаємо акуратно ложечкою. Складаємо все підготовлені інгредієнти в глибоку миску. Додаємо насіння кунжуту, заправляємо соусом і перемішуємо. Смачного!