Новорічний салат з курячого мяса з апельсинами має вишуканий смак салату, чудово підійде для головного свята року.
Для приготування даного кулінарного шедевра знадобляться:
- варена куряча грудка – 200 г;
- морквина та апельсин – по 1 шт.;
- цибуля – половина головки;
- родзинки та ядра волоських горіхів – по 50 г;
- твердий сир – приблизно 75 г;
- цукор – 2 чайні ложки;
- сіль та оцет – по 1 чайній ложці;
- майонез та зерна граната – за смаком.
Приготування:
Курячі грудки відварити в злегка солоній воді з запашним перцем і лавровим листком. Мясу дати охолонути в бульйоні, потім дістати і нарізати невеликими кубиками.
Цибулю також подрібнити в кубик і залити маринадом з оцту із цукром. Хвилин через 10 підготовлений продукт віджати та залишити в окремій мисці.
Родзинки просто промити. Ядра волоських горіхів протягом 5 хвилин обсмажити на сухій сковорідці, а потім дрібно порізати ножем.
Гранат для салату почистити та зібрати зерна в окремий посуд. Апельсин очистити від шкірки, порізати і змішати з гранатовими зернами.
Свіжу морквину та сир потерти на середній тертці у різні миски.
Викладати салат треба шарами в наступному порядку:
- курка
- майонезна промазка
- маринована цибуля
- родзинки
- морквина
- майонез
- волоські горіхи
- сир
- майонезна промазка
- апельсини з гранатовими зернами.
Салату треба дати постояти приблизно з півгодини у прохолоді, а вже потім відносити на святковий стіл.