Салат з качиним філе

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Складові:

  • качине філе – 100 г.
  • спаржа зелена (квасоля стручкова) – 40 г.
  • перець болгарський – 1/2 шт.
  • помідори черрі – 3-4 шт.
  • асорті салатів лоло-россо, ромен, рукола
  • коньяк для фламбе – 50 гр.
  • розмарин – гілочка
  • сіль
  • перець
  • для заправки:
  • ожина заморожена – 50 г
  • олія оливкова
  • оцет бальзамічний – 1 ч.л.
  • вустерский соус – 1 ч.л.
  • мед – 1 ч.л.

Приготування:

Качине філе злегка відбиваємо з одного боку, якщо є жир – надрезаем, щоб під час смаження філе не втратило форму.

Смажимо качине філе з сіллю, перцем і чебрецем до стану medium.

Фламбіруем філе: в сковороду з качкою вливаємо трохи коньяку. Негайно підпалюємо.

Полум’я швидко гасне, а на сковороді залишається м’ясо з приємним ароматом і найлегшій скоринкою.

Третина філе залишаємо для прикраси блюда (ріжемо слайсами).

Частину ріжемо соломкою

Відварюємо спаржу, відрізавши жорсткі кінчики (в оригіналі стручкова квасоля, але я віддаю перевагу їй зелену спаржу) – всього кілька хвилин в киплячій воді, бажано пов’язати пучок і поставити його вертикально, щоб верхівки знаходилися над водою (можна додати трави, спеції і часточку лимона для більш насиченого смаку).

Помідори черрі розрізаємо на чотири частини.

Готуємо соус: размороженную ожину разом з соком протираємо крізь сито, додаємо мед і прогріваємо на вогні до розчинення меду.

Розтираємо листочки розмарину товкачем, з’єднуємо розмарин, ожиново-медовий сироп, вустерский соус, оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль і перець.

Салатні листя рвемо руками.

Додаємо нарізаний соломкою перець і помідори, качку і спаржу.

Викладаємо салат на тарілку.

Зверху робимо шапку зі свіжої руколи і слайсів качки.

Прикрашаємо ягодами ожини, поливаємо соусом і скроплюємо бальзамічним кремом.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..