Салат з квасолею, дуже ситний салат та смачний. Квасоля в салат може використовуватись будь-яка. Наведено вагу інгредієнтів у очищеному вигляді.
Інгредієнти на 4 літри:
- 550гр. Квасоля
- 500гр.Морква
- 500гр.Перець солодкий червоний чи оранжевий
- 500гр. Цибуля ріпчаста
- 1,5кг. Помідори міцні
- 25гр. Сіль не йодована
- 100гр. Цукровий пісок
- 40мл. Оцет столовий 9%
- 100мл. Олія рослинна без запаху
- 2 ч.л. солі для варіння квасолі
Приготування:
Банки та кришки стерилізувати зручним способом.
Квасолю промити і замочити у холодній воді на 10-12 годин.
З вимоченої квасолі злити воду, залити свіжу на 3-4 пальці вище за рівень квасолі, додати 2 ч.л. солі, помішуючи довести до кипіння, забираючи пінку, зменшити нагрівання і варити під кришкою 20 хвилин. При необхідності доливати окріп, щоб квасоля була повністю покрита водою. Перевірити готовність квасолі, якщо ще не готова – додати 10 хвилин і так повторювати до готовності, потім відкинути на друшляк для стікання залишків води.
У каструлю від 5 літрів вилити олію.
Цибулю та моркву помити. Цибулю нарізати невеликими кубиками, моркву натерти на великій тертці в каструлю до олії.
Гасити на невеликому-середньому нагріванні 30 хвилин.
Помідори та перець помити, вирізати плодоніжки. Помідори нарізати середніми кубиками, перець – середньою соломкою.
Відправити в каструлю до моркви та цибулі. Додати сіль, цукор, варену квасолю, оцет, перемішати і гасити при невеликому нагріванні 60 хвилин. Періодично перемішувати для запобігання пригоранню.
Гарячий салат перекласти в стерилізовані банки, відразу закрутити кришки, перевернути і закутати до остигання.
Готовий салат зберігати в темному місці за кімнатної температури не більше року. Приємного апетиту та гарних заготовок!