Шоколадний торт без випічки зі сметанним мусом

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]Простий домашній тортик. Головна цінність в тому, що при його приготуванні не потрібно включати духовку, що влітку в спеку дуже цінно. Смак у тортика приємний. Шоколадні крихти трошки хрустять, а сметанний мус все обволікає своєю ніжністю і розбавляє солодкий смак тіста своєї кислинкою.

СКЛАД ТІСТО

  • 180г борошна (трохи більше 1 склянки)
  • 0,5 склянки цукру (100г)
  • 150г вершкового масла
  • 1 ст ложка какао (15г)

МУС

  • 500г сметани 20 ~ 25%
  • 0,5 склянки цукру (100г)
  • 10г желатину 50г молока

Тісто Вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника і довести до кімнатної температури. Міксером змішати масло з цукром.

Насипати борошно, змішане з какао, і перемішати. Повинні вийти крихти розміром з горошину і менше. Якщо масло було холодним, крихти вийдуть дрібні, якщо масло занадто м’яке, то тісто може сформувати в кого, в цьому випадку його потрібно розкришити на шматочки.

Сковороду розігріти на великому вогні. Викласти тісто. Якщо сковорода велика – d = 26см і більше, – то можна викласти все тісто відразу. Якщо маленька, то смажити в два прийоми.

Розрівняти тісто по дну. Перші 3 хвилини тісто не чіпати. Потім потрібно почати перемішувати тісто лопаткою, розбиваючи великі шматочки на дрібні. Смажити ще приблизно 6 ~ 7 хвилин. Тісто повністю висохне і стане хрустким. Зняти сковороду з вогню і залишити до охолодження.

Мус Замочити желатін в холодному молоці. Коли желатін набухне, поставити чашку з желатіном в миску з окропом і довести до повного розчинення желатіну.

Сметану змішати з цукром. Тонкою цівкою при інтенсивному перемішуванні влити в сметану желатин. Якщо влити желатин відразу і тільки потім почати розмішувати, желатин від холодної сметани може відразу застигнути грудкою.

Поставити миску з кремом в холодильник. Коли мус почне застигати, збити його міксером, від цього мус стане трохи більш повітряним.

Збірка торта Відсипати 2/3 крихт і змішати їх з 2 ~ 3 столовими ложками мусу. Мус зв’яже крихти. Форму бажано використовувати роз’ємну діаметром d = 18см. На дно форми покласти папір для випічки. Укласти тісто у форму і розрівняти по дну. На нижній шар крихт викласти весь мус. Якщо мус занадто застиг, то ще раз його збити, і він стане рідким.

На мус висипати залишилися крихти і трохи їх притиснути до мусу.

Поставити торт в холодильник на ніч. Перед подачею зняти бічну частину форми з торта.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..