М’ясо, запечене у червоному вині
– простий та дуже смачний рецепт німецької кухні. Готується просто, виходить дуже соковитим, чудово виглядає на святковому столі.
Нам знадобиться:
- свинина – 1,2 кгвино
- червоне – 700 мл
- сіль – 1 ч.л
- перець чорний мелений – 1 ч.л
Як приготувати м’ясо, запечене у червоному вині:
1. Для приготування цього рецепту беремо свинячий нашийок (шию), якщо брати биток, м’ясо вийде сухим. Ошийок поміщаємо в каструлю та заливаємо червоним вино так, щоб вино повністю покрило м’ясо.
Залежно від форм посуду вина може піти більше або менше. М’ясо з вином поміщаємо в холодильник щонайменше на 5 годин, краще на ніч.
2. Після того, як м’ясо промаринувалося у вині, дістаємо його і натираємо сіллю та перцем. Зазвичай на 1 кг свинини використовую 1 чайну ложку солі, на 1,2 кг – ложку з гіркою. Перець кладіть на власний розсуд, можете скористатися приправою для м’яса.
Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. У форму для запікання виливаємо 1 склянку маринаду, кладемо м’ясо і накриваємо фольгою форму. Запікаємо 50 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення гарної скоринки.
3. М’ясо, запечене у червоному вині, готове! Смачного!