Цей швидкий і простий рецепт італійського томатного соусу з базиліком на зиму має безліч переваг, на відміну від інших. Спосіб приготування не містить Бланшіровки томатів і ручну очистку від шкірки. Тривала і незручна процедура, особливо в разі багатого врожаю, ускладнює приготування соусу з помідорів з базиліком на зиму. В даному випадку очищення від відходів проводиться безпосередньо після термічної обробки за допомогою проціджування.
Компонентна структура:
- 1 цибуля;
- 2 морквини;
- 1 стебло селери;
- 2 гілки базиліка;
- 2 ст. л. масла оливкового;
- 1 ст. л. солі;
- 4,5 кг томатів.
Рецепт базилікового соусу передбачає виконання певних процесів:
- Очистити цибулину, моркву, селеру, подрібнити.
- Надіслати масло в глибоку каструлю, розігріти, тушкувати 5 хвилин, помішуючи ложкою, краще дерев’яною.
- Розділити томати на 4 часточки, з’єднати з іншими овочами, посолити і варити після закипання близько 1 години, процідити, скориставшись ситом, щоб позбутися відходів, таких як шкірка і насіння.
- Варити ще 2 години, регулярно розмішувати. Розмістити по банках, в кожну всипати 1-2 листочка базиліка.
- Закрити кришкою і дати базилікового соусу охолонути.
Соус до м’яса з базиліком
Коли сімейний бюджет не дозволяє повечеряти в ресторані, не варто впадати у відчай, оскільки будь-яка страва італійської кухні можна зробити самостійно, і за якістю воно вийде не гірше тих, що готують відомі шеф-кухарі. Для удосконалення та доповнення багатьох страв можна використовувати соус з базиліка і часнику на зиму.
Набір компонентів:
- 1 пучок базиліка;
- 2 жовтки яєць;
- ½ ст. олії з соняшнику;
- 1 ст. л. оцту;
- 1 ч. Л. гірчиці;
- 1 ст. л. подрібнених волоських горіхів;
- кріп петрушка;
- сіль і цукор за смаком
Рецепт створення базилікового соусу:
- Збити міксером 2 жовтки, посолити, підсолодити, внести гірчицю.
- Продовжуючи збивати, акуратно внести масло і оцет.
- Нарізати зелень, позбавляючись від черешків, очистити часник.
- У блендер внести зелень, часник і горіхи, все збити до утворення однорідної маси.