Таку скумбрію ви ще не їли: Секрети малосольної скумбрії

Скумбрія – це універсальна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. Причому багато які з них, виходять настільки розкішними, що гідні ресторанного меню. Все дуже просто і швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 1 кг;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 2 ст.л;
  • чай крупнолистовий чорний, 4 ст.л;
  • перець духмяний 10 шт;
  • перець горошком 4 шт;
  • гірчиця насіння, половина ч.л;
  • лавровий лист, 2шт.

Процес приготування

Тушки скумбрії звільняємо від нутрощів, прибираємо голову і відрізаємо хвости. Промиваємо рибу і добре просушують паперовими рушниками.

У воду додаємо сіль і цукор, все спеції. Всипаємо чай.

Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.

Ми залишаємо маринад настоюватися і охолоджуватися.

Укладаємо тушки риби в зручну ємність і заливаємо процідженим маринадом.

Зверху ставимо тарілку і вантаж, щоб тушки повністю занурилися в маринад.

Відправляємо все в холодильник на 3 дні.

Через 3 дні просто виймаємо тушки, ріжемо порційними шматочками і подаємо до столу з картопляним пюре, запеченим і з іншими стравами.

Зберігається рибка в холодильнику в ємності з кришкою.

Don't Miss! random posts ..