Скумбрія – це універсальна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. Причому багато які з них, виходять настільки розкішними, що гідні ресторанного меню. Все дуже просто і швидко.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія, 1 кг;
- вода, 1 л;
- сіль, 3 ст.л;
- цукор, 2 ст.л;
- чай крупнолистовий чорний, 4 ст.л;
- перець духмяний 10 шт;
- перець горошком 4 шт;
- гірчиця насіння, половина ч.л;
- лавровий лист, 2шт.
Процес приготування
Тушки скумбрії звільняємо від нутрощів, прибираємо голову і відрізаємо хвости. Промиваємо рибу і добре просушують паперовими рушниками.
У воду додаємо сіль і цукор, все спеції. Всипаємо чай.
Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
Ми залишаємо маринад настоюватися і охолоджуватися.
Укладаємо тушки риби в зручну ємність і заливаємо процідженим маринадом.
Зверху ставимо тарілку і вантаж, щоб тушки повністю занурилися в маринад.
Відправляємо все в холодильник на 3 дні.
Через 3 дні просто виймаємо тушки, ріжемо порційними шматочками і подаємо до столу з картопляним пюре, запеченим і з іншими стравами.
Зберігається рибка в холодильнику в ємності з кришкою.