Поєднання може бути незвичайне, а ці сосиски знаю, знаю, що ви скажете;)
Сама рідко купую, аааа, але якось вони потрапили в холодильник;) так їх треба було якось використати а оскільки кабачки тільки виросли, то зустрілися в духовці.
А якщо серйозно, то це досить смачне і ситне блюдо вийшло, чудово пахло, як запікалися і смачні ці кабачки 🙂
Інгредієнти:
- 1 середній кабачок
- 2 стебла цибулі зеленої
- 1 столова ложка олії
- 3 тонких сосиски
- 1 помідор
- любисток (зелена петрушка)
- 2 зубчики часнику
- куркума
- базилік
- сіль
- чорний перець
- 100 грам жовтого сиру
Спосіб приготування:
Кабачки помити, обсушити і розрізати уздовж на дві частини. Великою ложкою виберіть серединку кабачка, наріжте кубиками і посипте сіллю. Перемішайте, відставте приблизно на 10 хвилин, потім злийте сік. Покладіть порожнисті половинки кабачків у форму для запікання.
Цибулю почистити, промити і нарізати кубиками. У сотейник налити олію, розігріти, перекласти цибулю і пасерувати. Сосиски очистити від оболонки, нарізати тонкими скибочками, додати до цибулі, перемішати і смажити близько 5 хвилин.
Помідори помити, бланшувати, очистити і нарізати кубиками. Промийте і наріжте любисток. Потім в ковбаски викласти помідори, кабачки і любисток. Перемішуємо і смажимо на повільному вогні, поки не випарується отримана вода.
Часник очистити від лушпиння, промити і нарізати кубиками. Викласти на дошку, посипати сіллю і роздавити виделкою, поки часник не пустить сік. Викласти в томатну начинку, також додати дрібку куркуми, базиліка і чорного перцю. Все перемішуємо і готовою начинкою наповнюємо половинки кабачків. Зверху кабачки посипати сиром, натертим на дрібній тертці.
Поставити в розігріту духовку і випікати близько 20 хвилин при 175 °C. Подавати гарячим.
Наведених інгредієнтів вистачає на 2 порції.
Смачного.