Це смачний і міцний шматок м’яса в смачних і ароматних добавках 🙂
Готується легко , швидко та просто, потрібно лише довго випікати;) Але, можливо, це й добре, тому що ми маємо трохи вільного часу для себе;)
Таку смакоту можна сміливо подавати до обіду як гарячою, так і холодною – нарізавши її тонкими скибочками. Його виходить багато, тож ми можемо сміливо смакувати тут два дні і вистачить на всі різдяні свята!
Інгредієнти:
- 1,80 кг шиї (свинина)
- куркума
- порошку солодкого перцю
- порошку гострого перцю
- мускатний горіх
- розмарину
- майоран
- любисток (сушений)
- чорний перець
- сіль
- 2 столові ложки гірчиці
- 4 столові ложки олії
- 10 зерен чорного перцю
- 4 зерна запашного перцю
- 1 лавровий лист
- 100 грам цибулі
- 100 грам грибів
- 2 зубчики часнику
- 1 столова ложка олії
- 2 чайні ложки сушених овочів (без солі)
Спосіб приготування:
Свинячу шию промити і обсушити. Перекладіть у велику сковороду або миску і додайте щіпку куркуми, солодкого і гострого перцю, мускатний горіх, розмарин, майоран, сушений любисток, свіжомелений чорний перець, сіль і гірчицю, олію, чорний перець горошком, зерна запашного перцю і лавровий лист . Натерти всім цим м’ясо, накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч.
На наступний день викласти м’ясо та спеції в рукав для запікання або (фольга).
Цибулю почистити, промити і нарізати четвертинками. Гриби почистити, промити і розрізати навпіл (або товстими скибочками). Часник очистити від лушпиння, промити і нарізати часточками, а потім разом з цибулею і грибами викласти на м’ясо. Поливаємо все олією і посипаємо сушеними овочами.
Закріпіть рукав застібкою і покладіть все в жаростійкий посуд або в металеву форму для випікання. Поставити в розігріту духовку і випікати близько 130 хвилин при 175 °C.
Подавати до другої страви гарячим з картоплею та будь-яким салатом, а якщо ми залишили, то можна подавати як бутерброди. Охолоджений шматок м’яса можна також тонко нарізати і подати до столу як холодну тарілку.
Смачного.