Як запекти мясо святкова свинна корейка

Хочу поділитися

простим рецептом розкішної страви на будь-який святковий стіл.

Нам знадобиться:

  • 1 кг 700 г свиняча корейка
  • 2 середні цибулини
  • 2 середні морквини
  • 1 стебло селери
  • 2 л. води
  • 1-2 лавровий лист
  • 1/2 ч.л коріандр
  • 1 ч.л перець горошком
  • 1 ст.л цукор
  • 1 ст.л солі

Глазур:

  • 2 ч.л меду
  • 2 ч.л цукор
  • 1 ч.л діжонської гірчиці
  • 1 ст.л кетчупу (у мене не гострий)
  • 1/2 чайної ложки паприки
  • 1 ч.л сухого часнику
  • 1 ст.л бальзамічного оцту (можна замінити на винний чи яблучний)

Як приготувати святкову свинну корейку:

1. Свинячу корейку вимити і обсушити. Покласти в каструлю і залити водою так, щоб рідина покрила м’ясо.

2. Крупно нарізати овочі: моркву, цибулю та стебло селери, додати в каструлю з м’ясом. А також сіль, цукор і всі спеції. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У міру появи піни – знімаємо її. Варимо корейку 1 годину та 20 хвилин.

3. Приготуємо глазур. Змішаємо мед, кетчуп, гірчицю, цукор, соєвий соус, сухий часник та оцет. Все добре перемішати.

Порада
За бажання можна додати червоний гострий перець.

4. Через 1 годину 20 хвилин м’ясо вийняти з бульйону, обсушити і щедро обмазати його глазур’ю з усіх боків. Духовку розігріти до 18-190′ і запікати корейку приблизно 40-45 хвилин. При цьому через кожні 15 хвилин повторювати процес змащування глазур’ю.

5. Готове м’ясо вийняти з духовки і відпочити 20-30 хвилин.

6. глазур, Що Залишилася, довести до кипіння і подавати як соус.
Приємного для всіх апетиту!

Don't Miss! random posts ..