Запечений сом з цебулею в духовці

Готувати цю рибу просто задоволення. Сом позбавлений луски, має мале число кісток, при цьому велику кількість м’яса. М’ясо сома біле, в міру жирне. Щоб нейтралізувати можливий запах мулу, цю рибу перед приготуванням краще замаринувати.

Досить мінімального набору для маринаду – сіль, перець, сік лимона. Сьогодні запікаємо сома в духовці, обмотавши його щільно фольгою. Фольга дозволить зберегти всі соки всередині, в результаті отримати дуже соковите і ніжне блюдо. Рибу під час запікання можна доповнити овочами, наприклад, цибулею і помідором.

  • Великий стейк сома (600 м) – 1 шт;
  • Помідор – 1 шт;
  • Головка цибулі – 1 шт;
  • Лимон – 0,5 шт;
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л .;
  • Спеції: розмарин, чебрець, суха петрушка;
  • Сіль перець.

Як приготувати сома в фользі в духовці:

Стейк сома промийте, вологу зверху акуратно промокніть серветкою. Рибу помістіть в глибоку ємність, приправте її сіллю і перцем, полийте свіжовичавленим соком лимона з двох сторін. Не бійтеся пересолити, риба зазвичай вбирає стільки солі, скільки їй необхідно. В такому стані залиште рибу маринуватися наступні 10-15 хвилин.

Підготуйте великий шматок фольги. Головку цибулі очистити, нарізати кільцями або смужками, укладіть в середину фольги, присипте злегка прянощами.

Помідор наріжте часточками, помістіть на цибульні смужки.

Зверху на подушку з овочів укладіть мариновану рибу, збризніть її оливковою олією, присипте спеціями за смаком.

Сом разом з овочами укутайте щільно фольгою, не залишаючи просвітів. Завантажте блюдо на середню полицю розігрітого духової шафи, запікайте приблизно 30 хвилин при встановленій температурі в 200 градусів. За 10 хвилин до закінчення процесу запікання фольгу розгорніть, щоб верхівка сома трохи засмажити і придбала красивий золотистий відтінок.

Сом з овочами готовий до вживання! Смачного!

Don't Miss! random posts ..