Як правильно консервувати вишню на зиму з кісточкою і без кісточки

Фрукти і ягоди в домашніх умовах можна консервувати в натуральному вигляді. Це дуже здорово, якщо взимку їх можна використовувати для приготування різноманітних виробів: компотів, начинок для пирогів, вареників, соусів, джему і багато іншого. З сиропу можна приготувати желе і кисіль, прохолодний фруктовий напій.

Законсервовані вишні зберігають колір, смак і аромат свіжих ягід.

Інгредієнти:

  • вишня –
  • вода –

Приготування:

Спосіб консервації з кісточками.

  1. Плоди вишень перебрати, помити холодною водою, насипати в добре промиті скляні банки. Банки в процесі закладки вишень трохи струшувати, потім залити окропом, закрити кришками і стерилізувати: півлітрові банки-8-9 хвилин, літрові-12 хвилин. Після стерилізації банки негайно закупорити і охолодити.

Спосіб консервації без кісточок.

  1. У плодів видалити шпилькою кісточки, щільно вкласти в скляні банки, залити окропом, прикрити кришками і поставити в каструлю з трохи підігрітою водою і стерилізувати в киплячій воді: півлітрові банки-13 хвилин, літрові-18 хвилин. Після стерилізації банки закупорена і охолодити.

Консервування з додаванням цукру.

  1. З основної маси вишень після сортування і мийки слід видалити кісточки, а 10% ягід слід залишити з кісточками, для додання консервам особливого мигдального аромату. Далі залити вишні відваром від кісточок з додаванням соку, який витік під час видалення кісточок. На 1 літр такого відвару можна додати 1 склянку цукру. Сироп довести до кипіння, залити їм вишні і стерилізувати. Режим стерилізації той же, як при консервуванні без кісточок.

Don't Miss! random posts ..