Кабачки – самий скоростиглий овоч на грядці. Часом, навіть стаєш у тупік: що робити з великою кількістю кабачків, коли інші їх «супутники» по банкам ще не дозріли, або їх недостатньо? В даному рецепті пропонуємо вам законсервувати кабачки з яблуками! Причому, зовсім не обов’язково чекати їх зрілості – цілком підійдуть і зелені, і навіть дикі патісони. Все залежатиме буде від вашого смаку: якщо салат ви віддаєте перевагу з кислинкою -, не кладіть цукру взагалі, якщо солодкий – покладіть побільше. І дотримуйтесь нашу рецептом!
Інгредієнти:
- кабачки молоді – 2 кг
- яблука недозрілі (можна паданци) – 6 … 7 штук (залежно від розміру, але краще дрібні)
- томтная паста – 500 грам
- вода – 0,5 склянки
- оцет яблучний – 100 грам
- масло рослинне – 100 грам
- цукор – за смаком – від 50 до 200 грам
- сіль – 1 стол. ложка
- часник – 2 великі головки
Приготування:
- Кабачки, не очищаючи від шкірки, покришити дрібними кубиками, часник розтовкти або пропустити через землянку, у яблук вирізати серцевину і підгнилі місця, порізати дольками.
- Всі інгредієнти перемішати в каструлі для гасіння, влити розведену водою томатну пасту, потім масло, оцет, посолити.
- Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, потім вогонь зменшити і півгодини кип’ятити при закритій кришці.
- Розкласти по стерильним банкам і закатати прокип’яченими кришками.
- Укутати до повного охолодження і прибрати на зберігання в прохолодне місце.