Рецепти консервації кабачки з яблуками в томатній заливці

Кабачки – самий скоростиглий овоч на грядці. Часом, навіть стаєш у тупік: що робити з великою кількістю кабачків, коли інші їх «супутники» по банкам ще не дозріли, або їх недостатньо? В даному рецепті пропонуємо вам законсервувати кабачки з яблуками! Причому, зовсім не обов’язково чекати їх зрілості – цілком підійдуть і зелені, і навіть дикі патісони. Все залежатиме буде від вашого смаку: якщо салат ви віддаєте перевагу з кислинкою -, не кладіть цукру взагалі, якщо солодкий – покладіть побільше. І дотримуйтесь нашу рецептом!

Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 2 кг
  • яблука недозрілі (можна паданци) – 6 … 7 штук (залежно від розміру, але краще дрібні)
  • томтная паста – 500 грам
  • вода – 0,5 склянки
  • оцет яблучний – 100 грам
  • масло рослинне – 100 грам
  • цукор – за смаком – від 50 до 200 грам
  • сіль – 1 стол. ложка
  • часник – 2 великі головки

Приготування:

  1. Кабачки, не очищаючи від шкірки, покришити дрібними кубиками, часник розтовкти або пропустити через землянку, у яблук вирізати серцевину і підгнилі місця, порізати дольками.
  2. Всі інгредієнти перемішати в каструлі для гасіння, влити розведену водою томатну пасту, потім масло, оцет, посолити.
  3. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, потім вогонь зменшити і півгодини кип’ятити при закритій кришці.
  4. Розкласти по стерильним банкам і закатати прокип’яченими кришками.
  5. Укутати до повного охолодження і прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Don't Miss! random posts ..