Інгредієнти:
- оливкова олія 4 ст.л.
- очищений і нарізаний часник 4 зубчики
- свіжий зелений базилік 1 пучок
- консервовані у власному соку томати 3 банки по 400 мл
- морська сіль за смаком
- мелений перець
Спосіб приготування:
- Помістити велику антипригарним сковороду на вогонь і влити 4 ст.л. оливкового масла. Додати часник і трохи струснути сковороду.
лаконічна класика
Солонуватий, насичений післясмак класичного варіанту соусу Песто дає сміливе поєднання таких продуктів, як:
- зелений базилік – 60 г;
- часник – 2 зубчики;
- сир Пармеджано – 60 г;
- кедрові горіхи – 3 ст. л .;
- оливкова олія – 100 мл;
- морська сіль – щіпка.
Рецепт такий:
- Базилік вимити під проточною водою, підсушують чистою серветкою.
- Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами.
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Горіхи і всі підготовлені компоненти поміщаємо в блендер або ступку і подрібнюємо до кремообразной текстури.
- У масу вливаємо оливкову олію, солимо, перемішуємо і насолоджуємося результатом.
Це самий «універсальний» вид рідких приправ, яким можна поливати будь-яку їжу. Мені класичний варіант більше подобається з юшкою і протертим овочевим супом.