Смачні та швидкі огірочки з часником і кропом

Апетитні малосольні огірочки – приємне доповнення до обіду або вечері, шашликів і дачним посиденьок. Готують їх по-різному – цей рецепт з додаванням пряної зелені, але без кропу. Готується закуска неймовірно швидко – достатньо дати огірочками настоятися в холодильнику пару годин.

Нам знадобиться:

  • 1 кг.огірків;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • Листя смородини і хрону;
  • Лавровий листок;
  • Кріп – пучок;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 1 ст. ложка солі;
  • 1 ст. ложка сахара.

Етапи приготування:

1. Огірочки промити в проточній воді, якщо вони сухі і жорсткі замочити на 3-4 години в холодній воді. Гострим ножем відрізати кінчики. Вкласти один пакет в інший і перекласти в нього огірочки.

2. Додати крупно порізані зубчики часнику, подрібнений кріп, листя хрону і смородини.

3. Пересипати запашний перець, за бажанням можна додати кілька кілець гострого перцю чилі для пікантності і гостроти.

4. Всипати сіль і цукор і щільно зав’язати обидва пакети, щоб виділився розсіл, не пролився.

5. Добре потрясти упаковку з огірками, щоб все розподілилося усередині рівномірно, і перемістити в холодильник.

Через пару годин можна вже буде знімати пробу.

Don't Miss! random posts ..