Хочу поділитися з вами рецептом – безкалорійний котлетки (котлетки з індйкі з кабачком). Готувати я їх буду в духовці, без попереднього обсмажування. В результаті нас чекає не тільки соковите і ніжне, але і дуже корисна страва.
Інгредієнти :
- 1 кг. філе індички
- 400 гр. кабачок очищений
- 6 ст. л. пластівців швидкого приготування
- 2 ріпчаста цибуля
- 2 зуб. часнику
- 1 Пуч. петрушки
- сіль, перець за смаком
- Для заливки:
- 1 ст.л том.пасти
- 500 мл.води
- 1,5 ч.л. цукру
- 2/3 ч.л. солі
- 1 ст. л. борошна
Спосіб приготування:
- Філе індички, у мене грудка, я попередньо пропустила через м’ясорубку. Теж саме я зробила з очищених кабачком, морквою і ріпчастою цибулею. Все з’єдную. До фаршу додаю вівсяні пластівці швидкого приготування. Їх я додаю сухому, які не розпареними, завдяки цьому під час запікання вони добре вбирають кабачковий і м’ясний сік. Котлети НЕ пересушіваються і залишаються м’якими, ніжними, соковитими і, при цьому, не розвалюються. Далі кладу сіль, чорний мелений перець, дрібно нарізану петрушку і часник, пропущений через прес. Все ретельно втручаюся. Відбиваю фарш прямо в мисці, завдяки цьому, він стане щільніше і ним буде легше працювати. Готовий фарш залишу на 20 хвилин відпочити.
- Мокрими руками формую з фаршу котлети і викладаю їх в форму для запікання, смазних рослинним маслом. Відправляю в духовку, розігріту до 240-250 градусів на 10 хвилин. В цей час приготую заливку. У воду додаю сіль, цукор, томатну пасту, і розведену в невеликій кількості води борошно, розмішую і доведу до кипіння. Минуло 10 хвилин я дістала котлети з духовки, не вимикаючи її, поливаємо заливанням так, щоб вона покривала котлети, приблизно, на 2/3 їх висоти. І знову відправляю в духовку, при тій ее температурі. Як тільки заливка у країв форми почне кипіти я збавляючи жар до 190 градусів і буду запікати ще, приблизно, 20 хвилин.
- Ну ось, все і готово, пора подавати до столу. Такі гарячі котлети з індички з кабачком можна подавати з будь-яким гарніром або просто з овочами. У будь-якому випадку це блюдо буде незмінно смачним. Це вдалий варіант для тих, кого важко нагодувати кабачком. Адже, в таких чудових котлетки, овоч чудово захований. Маючи нейтральний смак він просто геніально вписується в цей рецепт, роблячи котлет дуже смачними, ніжними і соковитими. Ще, що не менш важливо, блюдо це низькокалорійне і легке так, як запікається в духовці, а не смажитися в жиру. Варіант для тих, хто стежить за фігурою. У цьому дотримувалися багато білка, що важливо для любителів спорту. Соковиті з вкрапленнями зелені та моркви котлети з індички з кабачком – це просто чудово, обов’язково приготуйте, ваші близькі будуть задоволені.
Смачного!