Як закрити помідори Жовті помідори черрі в розсолі

Маленькі акуратні помідори ідеально підходять як перекус або доповнення до вечері взимку;)

Варто спробувати кілька таких баночок! Над їх приготуванням дуже мало роботи, а ефект чудовий! Вони дуже красиво виглядають в баночці, а потім і на столі, спокушаючи і заохочуючи своєю формою до вживання. Смачного 🙂

Інгредієнти:

  • 1 кг жовтих помідорів черрі
  • 1 л води
  • ½ столової ложки солі (краще кам’яної)
  • 1 чайна ложка насіння гірчиці
  • 4 лаврових листка
  • 12 листочків базиліка

Спосіб приготування:

Помідори черрі помити і обсушити, потім розкласти в чисті і сухі банки (попередньо ошпарені). У кожну банку покладіть 1 лавровий лист і 3 листочки базиліка.

Налийте воду в каструлю, додайте кам’яну сіль і гірчицю. Зваріть все разом і перемішайте, щоб сіль розчинилася. Залийте помідори черрі злегка охолодженим розсолом. Щільно закрийте банки і пастеризуйте близько 5 хвилин, від закипання на дуже маленькому вогні. Віднесіть в холодний і темний льох.

Наведених інгредієнтів вистачає приблизно на 4 баночки по 450 мл.

Смачного.

Don't Miss! random posts ..