Маленькі акуратні помідори ідеально підходять як перекус або доповнення до вечері взимку;)
Варто спробувати кілька таких баночок! Над їх приготуванням дуже мало роботи, а ефект чудовий! Вони дуже красиво виглядають в баночці, а потім і на столі, спокушаючи і заохочуючи своєю формою до вживання. Смачного 🙂
Інгредієнти:
- 1 кг жовтих помідорів черрі
- 1 л води
- ½ столової ложки солі (краще кам’яної)
- 1 чайна ложка насіння гірчиці
- 4 лаврових листка
- 12 листочків базиліка
Спосіб приготування:
Помідори черрі помити і обсушити, потім розкласти в чисті і сухі банки (попередньо ошпарені). У кожну банку покладіть 1 лавровий лист і 3 листочки базиліка.
Налийте воду в каструлю, додайте кам’яну сіль і гірчицю. Зваріть все разом і перемішайте, щоб сіль розчинилася. Залийте помідори черрі злегка охолодженим розсолом. Щільно закрийте банки і пастеризуйте близько 5 хвилин, від закипання на дуже маленькому вогні. Віднесіть в холодний і темний льох.
Наведених інгредієнтів вистачає приблизно на 4 баночки по 450 мл.
Смачного.