Можна так солити будь-яку червону рибу.
Кілька років тому у якомусь журналі вичитала швидкий рецепт і тепер частенько ним користуюся.
Інгредієнти:
- шматок свіжої сьомги
Для розсолу:
- вода 0,5 літра
- сіль 2 ст.л.
- цукор 2 ст.л.
Приготування:
Приготувати розсіл: воду закип’ятити і додати в неї сіль і цукор.
Сьомгу обробити, видалити кісточки, нарізати на порційні шматочки.
Розсіл остудити та залити підготовлену рибу.
Через 2 години воду можна злити та їсти рибу.
Можна залишити в розсолі, поставити в холодильник і брати при необхідності.
Смачного!
Корисні властивості скумбрії
Скумбрія легко засвоюється організмом і є прекрасним джерелом білка, вона також містить велику кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору.
Скумбрія містить нікотинову кислоту та вітамін D, які також є важливим фактором для оздоровлення кісток та нервової системи та сприяють засвоєнню. Усього 100 г риби містить близько половини денної норми білка.
Затьмарюючи жирну рибу, скумбрію, організм отримує щонайменше вдвічі більше калорій, ніж вживаючи білу рибу. На відміну від насичених жирів тваринного походження, ненасичені жири з риби вважаються найкориснішими.
Дуже корисна морська риба майбутнім матерям. Є дані, що вживання жирної риби послаблює деякі симптоми псоріазу, покращує зір та функції мозку. Морська риба містить комплекс вітамінів, зокрема вітамін D. Риб’ячий жир у 5 разів ефективніший за рослинні олії, він знижує вміст холестерину в крові. Жири, що знаходяться в печінці риб, багаті на вітаміни А і D.