Ділюсь з Вами двома рецептами посолу скумбрії:
сухим способом та за допомогою маринаду. Обидва варіанти варті уваги, рибка виходить ніжною, пряною, ароматною і дуже смачною.
Інгредієнти:
Для маринаду
- вода 500 мл
- сіль 50 гр
- цукор 25 гр
- коріандр у зернах 1/3 ч.л.
- суміш перців 10-15 шт
- гвоздика 4-5 шт
- лавровий лист 1-2 шт
Для сухого посолу
- сіль 75 гр
- цукор 25 гр
- гвоздика (щіпка)
- суміш перців 1/2 чайної ложки.
Приготування:
Приготую маринад. У кастрюлі кип’ячу воду. Додам 2 ст. солі, 1 ст. цукру, лавровий лист, коріандр, гвоздику та суміш перців. Доводжу ще раз до кипіння та повністю остуджую.
Рибу потрібно вимити, очистити від нутрощів і промокнути від зайвої вологи. У мене 2 рибки вагою 900 грн. Нарізаю рибу на шматочки, приблизно 1,5 см завтовшки, таким чином риба швидше промаринується.
Рибу складаю у відповідну ємність і заливаю маринадом, що остигнув. Закриваю кришкою та ставлю в холодильник на добу. Якщо маринувати цілу рибу, залишити в маринаді потрібно 2 доби.
Для сухого посолу скумбрії необхідно рибу також вимити, обсушити і відокремити рибу від кісток, тоді риба просолиться за добу, якщо не відокремлювати від кісток, то знадобиться 2-3 доби, залежно від розміру риби. У мене 2 рибки вагою 900 грн.
Змішую 75 гр. солі, 1 ст. цукру, щіпку гвоздики та суміш перців. Посипаю отриманою сумішшю рибу із двох сторін. Складаю дві половинки риби між собою.
Загортаю кожну рибу в харчову плівку, кілька шарів, ставлю на тарілку і відправляю в холодильник на добу.
Рибка готова: смачна та ніжна. Рибку сухого посолу потрібно промити від солі і можна нарізати та пригощати! Як на мене, скумбрія в маринаді виходить ніжнішою і м’якішою, а риба сухого посолу щільнішою структурою, але смачні обидва варіанти. Спробуйте та виберіть відповідний для Вас.