Малосольна скумбрія 2 способи посолу риби

Ділюсь з Вами двома рецептами посолу скумбрії:

сухим способом та за допомогою маринаду. Обидва варіанти варті уваги, рибка виходить ніжною, пряною, ароматною і дуже смачною.

Інгредієнти:

Для маринаду

  • вода 500 мл
  • сіль 50 гр
  • цукор 25 гр
  • коріандр у зернах 1/3 ч.л.
  • суміш перців 10-15 шт
  • гвоздика 4-5 шт
  • лавровий лист 1-2 шт

Для сухого посолу

  • сіль 75 гр
  • цукор 25 гр
  • гвоздика (щіпка)
  • суміш перців 1/2 чайної ложки.

Приготування:

Приготую маринад. У кастрюлі  кип’ячу воду. Додам 2 ст. солі, 1 ст. цукру, лавровий лист, коріандр, гвоздику та суміш перців. Доводжу ще раз до кипіння та повністю остуджую.

Рибу потрібно вимити, очистити від нутрощів і промокнути від зайвої вологи. У мене 2 рибки вагою 900 грн. Нарізаю рибу на шматочки, приблизно 1,5 см завтовшки, таким чином риба швидше промаринується.

Рибу складаю у відповідну ємність і заливаю маринадом, що остигнув. Закриваю кришкою та ставлю в холодильник на добу. Якщо маринувати цілу рибу, залишити в маринаді потрібно 2 доби.

Для сухого посолу скумбрії необхідно рибу також вимити, обсушити і відокремити рибу від кісток, тоді риба просолиться за добу, якщо не відокремлювати від кісток, то знадобиться 2-3 доби, залежно від розміру риби. У мене 2 рибки вагою 900 грн.

Змішую 75 гр. солі, 1 ст. цукру, щіпку гвоздики та суміш перців. Посипаю отриманою сумішшю рибу із двох сторін. Складаю дві половинки риби між собою.

Загортаю кожну рибу в харчову плівку, кілька шарів, ставлю на тарілку і відправляю в холодильник на добу.

Рибка готова: смачна та ніжна. Рибку сухого посолу потрібно промити від солі і можна нарізати та пригощати! Як на мене, скумбрія в маринаді виходить ніжнішою і м’якішою, а риба сухого посолу щільнішою структурою, але смачні обидва варіанти. Спробуйте та виберіть відповідний для Вас.

Don't Miss! random posts ..