Сирні кульки з моцарелли

Інгредієнти:

  • сир моцарелла 200 г
  • борошно 0,5 склянки
  • батон або білий хліб (учорашній) 1/2 шт
  • олія для фритюру

Для лізону:

  • яйця 2-3 шт
  • молоко 2 ст.л.
  • сіль
  • свіжомелений перець

Приготування:

Порада. Для сирних кульок можна використовувати будь-який вид моцарели. Добре, якщо є можливість придбати міні або бебі-моцарелу (у цьому випадку кульки моцарели смажаться цілими). Також підійдуть більші голівки моцарели в заливці (або у вакуумній упаковці без заливки) – сир потрібно нарізати великими кубиками.

Моцареллу відкинути на друшляк і дати добре стекти заливці.

Порада. Сирні кульки обсмажуються у фритюрі дуже швидко і щоб сир встиг добре прогрітися всередині, і зарум’янитися зовні – моцарелу потрібно заздалегідь дістати з холодильника, і дати нагрітися до кімнатної температури.

Промокнути кульки (або кубики) сиру паперовими рушниками, щоб видалити вологу, що залишилася.

Приготувати лізон.

У мисці з’єднати яйця з молоком, сіллю, перцем і збовтати віночком до однорідності.
З батона зрізати кірки.
Нарізати кубиками батон або розламати на шматочки і подрібнити в блендері в дрібну крихту.

Порада. Замість батона можна взяти готові панірувальні сухарі, але з хлібними крихтами вийде набагато смачніше.

У миску просіяти борошно і обкатати в ньому кульки моцарелли.
Потім занурити в лізон.
Обкатати в хлібних крихтах.

Знову занурити в лізон і ще раз обкатати у хлібних крихтах.

Порада. Для сирних кульок робиться подвійне панування, щоб сік не витікав назовні, інакше розпечена олія для фритюру “стрілятиме”.

У сильно розігріту олію для фритюру опускати кульки і обсмажувати до зарум’янювання.

Порада. Сирні кульки смажаться дуже швидко від 15 до 40 секунд. Час смаження залежить від температури олії. Кульки краще смажити невеликими порціями, щоб вільно плавали в маслі. Також при завантаженні великої порції температура масла швидко знижується.

Готові сирні кульки вийняти ложкою з отворами або шумівкою, намагаючись, щоб стікло якомога більше олії.
Викласти на паперові рушники, щоб увібрала зайву олію.

Подавати сирні кульки відразу після приготування, зі свіжими овочами та зеленню.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..