Селера з гливи в горщиках
Тим, хто не постить, у горщики разом із цибулею можна додати кубики шинки.
Інгредієнти:
- 2 середніх кореня селери
- 500 г гливи
- 2 великі цибулини
- 4 зубчики часнику
- 600 мл соєвого молока
- 3 ст. л. муки
- рослинна олія
- сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
1. Очистіть селеру і наріжте часточками. Обсмажте у великій глибокій сковороді в олії на сильному вогні до рум’яної скоринки і розкладіть по 4 горщиках.
2. Крупно наріжте гливи, видаляючи жорсткі ніжки, порціями обсмажте на сильному вогні в олії. Додайте гливи до селери.
3. Очистіть цибулю та часник, дрібно наріжте. Нагрійте у глибокій сковороді 4 ст. л. олії та обсмажте овочі, приблизно 5–7 хв.
4. Посипте цибулю борошном, обсмажуйте, помішуючи, 2 хв. Влийте соєве молоко, зніміть із плити, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Поверніть на плиту, варіть, помішуючи, до загусання, 5 хв. Приправте сіллю та перцем.
5. Розлийте соус по горщиках, перемішайте. Поставте горщики в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте 25 хв. Подавайте гарячими.
______________
Овочеві панкейки із зеленим соусом
Ті, хто не постить, можуть поверх зеленого соусу поливати панкейки сирним соусом.
Інгредієнти:
- 2 великих цукіні
- 300 г гарбуза
- 1 велика картоплина
- 1 середня цибулина
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. л. картопляного крохмалю
- сіль, свіжомелений чорний перець
- рослинна олія
Для соусу:
- 100 г суміші зеленої цибулі, петрушки та кінзи
- 2 зубчики часнику
- половина невеликого лимона
- оливкова олія
- сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
1. Для соусу дрібно порубайте зелень та часник, складіть у склянку занурювального блендера, посоліть. З лимона зніміть цедру і вичавіть сік, додайте в блендер разом із 2 ст. л. води. Збийте в однорідну пасту. Не припиняючи збивати, влийте стільки олії, щоб вийшов густий соус. Поперчіть.
2. Для панкейків очистіть цибулю та часник, дуже дрібно наріжте. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, м’якоть натріть на великій тертці разом з картоплею та цукіні. Змішайте з цибулею та часником. Посоліть, поперчіть, додайте крохмаль і ретельно перемішайте.
3. У сковороді для млинців нагрійте олію. Викладайте овочеве тісто найбільшою ложкою, розрівнюйте в товстенький млинець діаметром приблизно 12 см і смажте на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох боків, викладайте в миску або каструлю під кришку. Подавайте гарячими, із зеленим соусом