Хрумкі, ароматні та смачні чіпси з лаваша в духовці,
а на додаток до них дуже смачний сирний соус. Готується така закуска просто та швидко, а виходить дуже смачно. Всім любителям похрумтіти точно сподобається.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РЕЦЕПТУ:
Чіпси:
- Тонкий лаваш – 1 аркуш
- Рослинна олія – 50 г
- Спеції до смаку – 2-3 ч.л. (у мене приправа для курки – 1 ч. л., орегано – 1 ч. л., паприка – 0,5 ч. л і щіпка гострого меленого перцю)
- сіль за смаком
Сирний соус:
- Вершкове масло – 30 г
- Борошно – 2 ст.л без гірки
- Молоко – 200 г
- Сир – 140 г
- Дрібка солі
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧІПСИ З ЛАВАШУ З СИРНИМ СОУСОМ?
У олію додати спеції (перелік спецій див. в інгредієнтах). Добре перемішати.
Лаваш розрізати на 4 частини.
Кожну частину лаваша рясно змастити олією зі спеціями (з обох боків).
Нарізати на шматочки бажаної форми.
Шматочки викласти на лист, застелений пергаментом, на невеликій відстані один від одного (я запікала в два підходи).
Відправити випікатися до розігрітої духовки до 200 градусів, на 3-5 хвилин. Готовим чіпсам дати охолонути.
Для соусу.
Каструлю чи сковороду поставити на середній вогонь, розтопити у ній вершкове масло.
Додати борошно. Перемішати.
Додати молоко. Перемішати до усунення грудочок. Нагріти до гарячого стану.
Додати натертий сир. Дрібку солі. Перемішувати доки сир повністю розплавиться і соус стане однорідним.
Готовий соус перелити, дати йому охолонути і подавати.
Подати разом із чіпсами. При подачі можна трохи посипати паприкою чи зеленню.
Смачного!