Свинина запечена в духовці,
на мій погляд – це найлегша і проста страва, яка користується великою популярністю у господинь. Свинину, приготовлену в такий спосіб, можна подати до будь-якого гарніру, або приготувати з нею смачний бутерброд. Також можна подати як нарізку на святковий стіл. Варіантів багато.
Свинина, запечена в духовці, завжди виходить ароматною, соковитою і дуже смачною. Вона чудово поєднується з овочами, різними соусами та гарнірами. Смачного!
Нам знадобиться:
- 1,2-1,5 кг. свинини
- 2-3 ст. гірчиці
- 2-3 ст. л. майонезу
- 4 зубчики часнику
- 1 ст.л солі
Як приготувати свинину, запечену в духовці:
1. У мисці змішати гірчицю та майонез.
Свинину вимити та обсушити паперовим рушником.
2. Натерти мясо сілю, гірчично-майонезною сумішшю та прибрати в холодильник на кілька годин, можна на ніч.
3. Потім зробити в м’ясі кілька надрізів та вставити в них зубчики часнику. Великі зубчики можна розрізати на 2-4 частини.
Загорнути м’ясо у фольгу, перекласти у форму для запікання або сковороду та запікати 1,5 години за температури 180-190 градусів.
Потім розгорнути фольгу і запікати ще 10-15 хвилин, поки м’ясо не підрум’яниться.
4. Подавати м’ясо можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Смачного!