Цей паштет можна використовувати для приготування фаршированих овочів, як начинку для млинчиків і пирогів. Замість сочевиці в даний рецепт цілком підійде нут або гречка, яку можна проростити, подрібнити і використовувати в сирому вигляді.
Пісний грибний паштет склад:
- Огірок – 1 шт.
 - Печериці – 400 г.
 - Сочевиця зелена – 1/2 ст.
 - Волоський горіх – 1/2 ст.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Бальзамічний оцет – 1 ч. Л.
 - Рукола – 1 пучок.
 - Чебрець – 1 ч. Л.
 - Чорний перець.
 - Сіль.
 
Приготування:
Сочевицю замочити на ніч, воду злити, залити свіжу і відварити до готовності. Гриби, цибулю нарізати і згасити до готовності. Волоські горіхи подрібнити до кавомолці. З’єднати сочевицю, цибулю, гриби, горіхи і спеції і збити в блендері до стану паштету. Огірок нарізати кружальцями, за допомогою ложки викласти на кожну часточку паштет, прикрасити руколою.

            
             
            


