Пісний гороховий суп

Гороховий суп – корисне і насичене блюдо! Відмовлятися від цього першого блюда в піст не доведеться. Ми знайшли для себе відмінний рецепт пісного горохового супу. Перевірили – виходить неймовірно смачно! Тому ділимося цим пісним рецептом горохового супу з вами.

Продукти для приготування страви

Набір продуктів для пісного горохового супу найпростіший! Все можна знайти в найближчому супермаркеті або на ринку. А багато хто знайде більшу частину продуктів зі списку на власній кухні.

Для реалізації рецепта пісного горохового супу потрібно купити або взяти з домашніх запасів:

  • горох сушений – 1 стакан;
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 4-5 бульб;
  • цибуля-ріпка – 1 середня цибулина;
  • соняшникова олія – ​​3-5 крапель для смаження;
  • вода – 2,5 літра;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • кріп, петрушка – за смаком.
  • Горох можна взяти колотий або цілісний. Колір і сорт на ваш розсуд. Можна взяти суміш жовтого і зеленого горошку, а можна вибрати якийсь один варіант.

Приготування:

Щоб горох добре розварився краще його попередньо (за 12 годин) замочити у воді. Для цього необхідно висипати горох в ємність і залити водою. На наступний день або, постоявши 10-12 годин у воді, горох буде розварюються швидко.

Воду, якщо вона залишиться в ємності, злити, горох промити і залити чистою водою в обсязі 2,5 літрів. Поставити на повільний вогонь. Чи не накривати кришкою! Варитися горох буде від 1 до 2 годин (залежить від ступеня набухання і сорти). Уважно стежте за процесом. Крохмаль при варінні гороху дає високу пінку, яку варто знімати. Інакше вона може залити всю плиту.

А в цей час слід почистити і нарізати скибочками картоплю, моркву і нашаткувати цибулю. На сковороді розігріти масло і викласти туди моркву і цибулю. Трохи обсмажити.

Як тільки горох розвариться, готовність можна перевіряти «товкачем» для картопляного пюре, в каструлю слід відправити картопля. Коли картопля буде готова, в суп треба додати обсмажену цибулю і моркву. Дати трохи покипіти. А в цей час нарізати дрібно зелень. Готовий суп заправити сіллю, спеціями і зеленню. Вимкнути вогонь. Готово!

 

Є декілька хитрощів приготування хорошого горохового супу.

По-перше, ні в якому разі не можна солити горох в процесі варіння. Він не розвариться. Сіль, якщо і додавати, то строго в самому кінці приготування. По-друге, якщо так вийшло, що замочити горох не встигли або навіть це не посприяло розм’якшення бобових, в воду треба додати дрібку соди. Це пом’якшить воду, і горох почне варитися швидше і краще. Але робити це треба акуратно. Додавання соди може спровокувати ефект гейзера. Вода підніметься піною, яка секунди 3-4 буде сильно вирувати.

Від якості води значно залежить успіх приготування горохового супу. По можливості потрібно вибирати очищену, минулий багатоступеневу обробку воду. Величезна кількість солей і мінералів, що містяться у водопровідній воді, уповільнює процес розм’якшення гороху. Якщо вода сильно жорстка, горох і зовсім може не розваритися.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..