Білий гриб – один з найсмачніших і затребуваних в світі. У ньому міститься величезна кількість корисних для організму людини вітамінів і мінералів. Через це на його основі готується безліч страв, які полюбилися гурманам по всьому світу.
Перевагою цих гриби в маринованому, смаженому або запеченому вигляді. Найбільш смачними є мариновані на зиму білі гриби. Рецепт приготування дуже простий, і з ним може впоратися навіть новачок.
Цей рецепт маринування прекрасно підходить для приготування страви до святкового столу. Гриби готуються швидко, і їх можна їсти вже через кілька днів після заготовки.
Для їх маринування потрібні такі продукти:
- 5 кг боровиків,
- 1 л очищеної води,
- 50 г цукрового піску,
- 120 г дрібної солі,
- 20 мл оцтової есенції,
- 2 г лимонної кислоти,
- 2 лаврові листки,
- перець-горошок,
- суцвіття кропу,
- 3 зубки часнику ,
- 100 мл рослинного масла, гірчиця.
Покроковий рецепт маринування білих грибів:
- Дари лісу перебираються, чистяться і миються.
- Потім вони нарізаються шматками середнього розміру.
- Відповідна для варіння ємність ставиться на плиту. У неї наливається очищена вода і додається лимонна кислота.
- У кипляче рідина закладаються боровики і варяться не менше 40 хвилин на повільному вогні.
- У процесі варіння постійно віддаляється піна, а за кілька хвилин до завершення додається сіль, цукровий пісок, все спеції і оцтова есенція.
- Гриби разом з маринадом кладуться в підготовлені ємності, і в кожну з них наливається трохи рослинного масла.
- Банки щільно закриваються і зберігаються в холодильнику або погребі.