Білі гриби мариновані на зиму рецепти приготування

Білий гриб – один з найсмачніших і затребуваних в світі. У ньому міститься величезна кількість корисних для організму людини вітамінів і мінералів. Через це на його основі готується безліч страв, які полюбилися гурманам по всьому світу. 

Перевагою цих гриби в маринованому, смаженому або запеченому вигляді. Найбільш смачними є мариновані на зиму білі гриби. Рецепт приготування дуже простий, і з ним може впоратися навіть новачок.

Цей рецепт маринування прекрасно підходить для приготування страви до святкового столу. Гриби готуються швидко, і їх можна їсти вже через кілька днів після заготовки. 

Для їх маринування потрібні такі продукти:

  • 5 кг боровиків,
  • 1 л очищеної води,
  • 50 г цукрового піску,
  • 120 г дрібної солі,
  • 20 мл оцтової есенції,
  • 2 г лимонної кислоти,
  • 2 лаврові листки,
  • перець-горошок,
  • суцвіття кропу,
  • 3 зубки часнику ,
  • 100 мл рослинного масла, гірчиця.

Покроковий рецепт маринування білих грибів:

  1. Дари лісу перебираються, чистяться і миються.
  2. Потім вони нарізаються шматками середнього розміру.
  3. Відповідна для варіння ємність ставиться на плиту. У неї наливається очищена вода і додається лимонна кислота.
  4. У кипляче рідина закладаються боровики і варяться не менше 40 хвилин на повільному вогні.
  5. У процесі варіння постійно віддаляється піна, а за кілька хвилин до завершення додається сіль, цукровий пісок, все спеції і оцтова есенція.
  6. Гриби разом з маринадом кладуться в підготовлені ємності, і в кожну з них наливається трохи рослинного масла.
  7. Банки щільно закриваються і зберігаються в холодильнику або погребі.

Don't Miss! random posts ..