[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Домашня куряча ковбаса
Інгредієнти:
- 1 курка
- 12-17 грам солі на кг м’яса
- 0,5 ч.л копченої приправи, сушеного часнику
- 1 лавровий лист поламати
- Перець за смаком
- ~ 50 г води.
- 10 г сухого желатину можна і більше
Як приготувати Домашню курячу ковбаску рецепт:
1. М’ясо курки повністю відокремити від кісток. Нарізати НЕ великими шматочками. Скласти в миску, додати спеції і сіль. Почати добре вимішувати, по необхідності додаючи воду.
2. Маса повинна стати липкою. Це важливо! Далі щільно загорнути масу в пакет для запікання, зав’язати з обох сторін ниткою. Далі можна варити або запікати. Я запікала в розігрітій до 250 градусів духовці 20 хвилин.
3. Потім вимкнути духовку і залишити рулет до повного охолодження. Вийняти і прибрати в холодильник. Варити в каструлі не доводячи до кипіння приблизно півгодини.
4. Знаючі люди підказали, що якщо загорнути все м’ясо в курячу шкіру то вона буде щільніша і не буде розвалюватися при нарізці.
Рулет з сала в духовці
Інгредієнти
- червоний мелений перець щіпка
- куряче філе 200 г
- сало 1-1,2 кг
- часник 1 головка
- чорний мелений перець 0,5 ч.л.
- паприка 1 ч.л.
- сіль
Як приготувати Рулет з сала в духовці рецепт
1. Для рулету нам потрібен великий шматок. Товщина близько двох сантиметрів. Якщо сало товсте, то його потрібно обрізати. Спробуйте, згортається в рулет легко, значить то що треба. Часник пропустимо через прес.
2. Додамо червоний, чорний перець, паприку і сіль. Перемішаємо. Цією сумішшю натремо шматок сала. Куряче філе нарізаємо тонкими смужками. Викладемо на одну половину сала і пресипім сумішшю з приправ. Звертаємо рулет не поспішаючи. Намагаємося тугіше згорнути, щоб серединка рулету не залишилася порожньою. Перетягуємо нитками, не шкодуємо.
3. Так як в процесі запікання сало може розкритися, втратити форму. Розміщуємо в рукав, закріплюємо кінці. Відправляємо в духовку, запікаємо рулет приблизно годину, температура 170-180 градусів. Дати охолонути, зняти всі ниточки і в холодильник. Потім нарізати. Всім смачного.
Салат Мімоза з оселедцем
Інгредієнти
- майонез 150-200 г
- яйця 3 шт
- морква 2 шт
- філе оселедця слабосоленої 0,5 шт
- зелена цибуля
- сир твердий 200 г
- картопля 2 шт
Як приготувати Салат Мімоза з оселедцем рецепт
1. Картоплю відварюємо в мундирі, чистимо і нарізаємо на крупній тертці. Викладаємо першим шаром, змащуємо майонезом. Другий шар – дрібно порізане філе оселедця, рівномірно розподіляємо. Зверху я змащувати майонезом не буду, вистачить майонезу залишився на лопатці.
2. Яйця натераем на дрібній тертці і змішуємо з майонезом. Викладаємо третім шаром. Рівномірно розподіляємо. Наступний шар – відварна морква, натерта на крупній тертці. Змащуємо майонезом.
3. Зверху посипаємо тертим твердим сиром. Накриваємо салат харчовою плівкою, щоб сир не підсох і відставляємо на пару годин просочитися. Акуратно проходимо лопаткою по краях салату і знімаємо кільце. Прикрашаємо біля основи зеленню.
Салат шапка Мономаха з гранатами і куркою
Інгредієнти
- Куряча грудка – 150 гр
- Картопля відварна – 2 шт
- Яйця відварні – 3 шт
- Сир – 150 гр
- Волоські горіхи – 50 гр
- Майонез – 150 гр
- Зерна граната для прикраси
Як приготувати Салат шапка Мономаха з гранатами і куркою рецепт
1. Підготувати всі інгредієнти. Курячі грудки і яйця нарізати кубиками (жовток від одного яйця залишити цілим). Картопля і сир натерти на крупній тертці, горіхи подрібнити.
2. Салат викладати шарами: картопля, курка, яйця, горіхи, кожен шар добре промазати майонезом.
3. Останній шаром посипати сиром. Прикрасити майонезом і зернами граната. З цілого жовтка зробити бумбончік шапки. Поставити в холодильник на 1-2 години для просочення.
М’ясний рулет зі свинини в духовці
Інгредієнти
- М’якоть свинини 700-1000 г
- чорний перець горошком
- Язик 500 г
- Чорний мелений перець
- зелень
- Сіль
- 1 головка часнику
- лавровий лист
- паприка
- сіль
Як приготувати М’ясний рулет зі свинини в духовці рецепт
1. Для початку відварити язик. Першу воду, коли закипить, злити. Язик промити. Набрати чисту воду і варити 1,5 ч. За 10 хв. до кінця варіння посолити, додати 5шт. чорного перцю горошком, лавровий лист, зелень.
2. Бульйон, до речі вийшов дуже смачний, ми його з’їли із задоволенням. Дати язикові настоятися до охолодження. Потім очистити гарненько. Часник натерти на дрібній тертці або придушити. Також підготувати сіль, чорний мелений перець, паприку. М’ясо розрізаємо вздовж навпіл і розкладаємо, як книгу. Хочу зауважити, що я буду готувати таких два рулети , тому продуктів використовую два рази більше.
3. М’ясо відбити. Натерти м’ясо спеціями. Закрутити язик м’ясом, починаючи з краю. Обв’язати ниткою, особливо по краях. Залишити для просочення на 20-30 хв. Викласти на змащену жиром форму. Розігріти духовку до 180 градусів. У форму залити 200-250мл води. Запікати до 2год. Нарізати пластинками в охолодженому стані. Смачного!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]