Помідори, огірки, цибуля та солодкий перець – і все це з ароматом часнику та зелені! Ділюсь улюбленою заготівлею на зиму – літній салат у банку!
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг
- Огірки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 г
- Перець солодкий – 300 г
- Перець гострий – 1 шт.
- Часник – 7-8 зубчиків
- Зелень кропу
- Зелень петрушки
- Олія – 150 мл
- Оцет 6% – по 1 ч. ложці на банку 0,5 л
- Цукор – 100 г
- Сіль – 3 ст. ложки
Приготування:
Всі овочі добре помили і тепер нарізаємо. Огірки невеликими шматочками, щоб добре відчувалися в салаті.
Солодкий перець (беріть червоний) нарізаємо короткою соломкою. Гострий порізати разом із насінням та перегородками (пекучість регулюйте на свій смак)
Все збираємо у великій мисці. Сюди ж нарізана соломкою цибуля, подрібнена зелень. І згідно рецепту сіль, цукор та часник (пропущений через прес).
Додаємо олію, добре перемішуємо і даємо постояти пару годин. Нехай овочі дадуть сік.
Помідори нарізаємо великими скибочками. У підготовлені банки (миті, стерилізовані) викладаємо салат до половини. В решту банки щільно закладаємо помідори.
У кожну банку (у мене 0,5 літра) додаємо чайну ложку оцту (6%). Ділимо овочевий сік (з тазу), що залишився, на всі банки. Прикриваємо кришками та відправляємо у каструлю на стерилізацію. Після закипання стерилізуємо хвилин 5-7.
Банкам із салатом даємо повільно охолонути під ковдрою. Цю заготівлю (банки під ковдрою) я перевертаю. Виходить 10 півлітрових банок, дуже гарний вихід у рецепту. Салат дуже смачний, виходить як свіжий!