Львівський салат – український салат з оселедця

Львівський салат чудово підійде як закуска на вечірку та на новорічний вечір. Завдяки додаванню риби, ви можете також подати його під час святвечірньої вечері або приготувати на свята.

Львівський салат – традиційна українська страва. Салат виходить неймовірно смачним і ситним. Ми готуємо його, зокрема, з оселедцем, буряком, картоплею, огірками та яблуками. Все це заправляєця у вершковому гірчичному соусі.

Рецепт львівського салату

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 4 середніх маринованих огірків
  • 4 невеликих буряків
  • 2 великих яблук
  • 1 селера
  • 4 філе оселедця в олії
  • 1 маленька баночка маринованих білих грибів або боровиків
  • 1 велика цибулина
  • олія
  • цукру, сіль і перець за смаком

Соус:

  • 500мл. жирних вершків
  • 1 ст. ложка гірчиці

Спосіб приготування:

Промийте селеру, буряк і картоплю, а потім відваріть їх у шкаралупі до м’якості.

Овочі, огірки і яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо досить великими кубиками. Те ж саме робимо з оселедцями.

Злийте гриби і наріжте їх меншими шматочками. Цибулю дрібно нашаткувати.

Помістіть підготовлені інгредієнти в миску і полийте невеликою кількістю олії або оливкової олії. Ставимо на ніч у холодильник.

Змішати сметану і гірчицю. Соус приправити сіллю і цукром і полити ним салат.

Don't Miss! random posts ..