Львівський салат чудово підійде як закуска на вечірку та на новорічний вечір. Завдяки додаванню риби, ви можете також подати його під час святвечірньої вечері або приготувати на свята.
Львівський салат – традиційна українська страва. Салат виходить неймовірно смачним і ситним. Ми готуємо його, зокрема, з оселедцем, буряком, картоплею, огірками та яблуками. Все це заправляєця у вершковому гірчичному соусі.
Рецепт львівського салату
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 4 середніх маринованих огірків
- 4 невеликих буряків
- 2 великих яблук
- 1 селера
- 4 філе оселедця в олії
- 1 маленька баночка маринованих білих грибів або боровиків
- 1 велика цибулина
- олія
- цукру, сіль і перець за смаком
Соус:
- 500мл. жирних вершків
- 1 ст. ложка гірчиці
Спосіб приготування:
Промийте селеру, буряк і картоплю, а потім відваріть їх у шкаралупі до м’якості.
Овочі, огірки і яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо досить великими кубиками. Те ж саме робимо з оселедцями.
Злийте гриби і наріжте їх меншими шматочками. Цибулю дрібно нашаткувати.
Помістіть підготовлені інгредієнти в миску і полийте невеликою кількістю олії або оливкової олії. Ставимо на ніч у холодильник.
Змішати сметану і гірчицю. Соус приправити сіллю і цукром і полити ним салат.