Новорічні закуски качка запечена з яблуками

Качка чи гусак, подані до новорічного столу – це вже практично класика.

Найчастіше качку готують та подають у стравах з яблуками, рідше – з апельсинами. Цей рецепт передбачає використання вітчизняного фрукта.

А взагалі для приготування качки знадобляться:

  • качка потрошена;
  • 3-5 яблук;
  • по половині склянки волоських горіхів та родзинок;
  • 3 часточки часнику;
  • 1,5-2 чайні ложки меленого імбиру;
  • лимонний сік (від одного лимона);
  • пара столових ложок олії;
  • сіль, мелений чорний перець, кориця.

Приготування:

У качки зрізати хвостик, як слід промити і злегка обсушити паперовими рушниками. Після цього тушку натерти сумішшю солі з перцем і зсередини, і ззовні.

У мисці змішати імбир, розчавлений пресом часник, лимонний сік і олію. Отриманим маринадом натерти качку назовні.

Яблука порізати на чвертки, додати подрібнені горіхи, родзинки і корицю. З боку шиї шкіру  загорнути всередину та закріпити дерев’яними зубочистками.

Тушку укласти на спинку і нафарширувати начинкою. Отвір також закріпити зубочистками.

Качку загорнути в пергаментний папір і у два шари фольги.

Залишилося відправити новорічну заготовку в духовку, розігріту до 150-160 ° C і почекати 3 години.

Потім подати блюдо до новорічного столу.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..