Качка чи гусак, подані до новорічного столу – це вже практично класика.
Найчастіше качку готують та подають у стравах з яблуками, рідше – з апельсинами. Цей рецепт передбачає використання вітчизняного фрукта.
А взагалі для приготування качки знадобляться:
- качка потрошена;
- 3-5 яблук;
- по половині склянки волоських горіхів та родзинок;
- 3 часточки часнику;
- 1,5-2 чайні ложки меленого імбиру;
- лимонний сік (від одного лимона);
- пара столових ложок олії;
- сіль, мелений чорний перець, кориця.
Приготування:
У качки зрізати хвостик, як слід промити і злегка обсушити паперовими рушниками. Після цього тушку натерти сумішшю солі з перцем і зсередини, і ззовні.
У мисці змішати імбир, розчавлений пресом часник, лимонний сік і олію. Отриманим маринадом натерти качку назовні.
Яблука порізати на чвертки, додати подрібнені горіхи, родзинки і корицю. З боку шиї шкіру загорнути всередину та закріпити дерев’яними зубочистками.
Тушку укласти на спинку і нафарширувати начинкою. Отвір також закріпити зубочистками.
Качку загорнути в пергаментний папір і у два шари фольги.
Залишилося відправити новорічну заготовку в духовку, розігріту до 150-160 ° C і почекати 3 години.
Потім подати блюдо до новорічного столу.