Цю закуску можна приготувати не тільки на Новий рік, а й на наступний день після свята, якщо на гарнір готували картопляне пюре і воно залишилося. Гриби для начинки можна взяти будь-які (шампіньйони, гливи або лісові).
Для страви слід підготувати:
- 2шт. лаваша;
- 520г картоплі;
- 260г печериць;
- 80г цибулі;
- 6г часнику;
- 5-10г свіжої зелені;
- сіль, перець, олія.
Приготування:
Гриби разом із цибулею обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності та випаровування рідини. Картопля очистити, нарізати великими кубиками та відварити до готовності. Потім воду злити, бульби розім’яти та змішати зі смаженими грибами.
На цьому етапі в начинку можна додати подрібнену зелень та часник. На столі розстелити лаваш, рівномірно розмазати по ньому половину начинки, накрити другим листом, по якому також розподілити начинку, що залишилася. Все повернути рулетом.
Заготовку-рулет нарізати на порційні шматочки по 3-4 см завтовшки. Після чого обсмажити їх до рум’яної скоринки з усіх боків на сковороді.