Паска з горіхами родзинками і цукатами

Для рецепта паски вам буде потрібно:

для тіста::

  • борошно – 5 склянок
  • вершки – 1.5 склянки
  • масло вершкове – 250г
  • цукор – 1 склянка
  • яйце (жовтки) – 8 штук
  • горіхи (очищені), родзинки, цукати – по 1/2 склянки
  • сіль – 1 ч. л.
  • дріжджі – 100 г
  • ванілін – за смаком

для глазурі ::

  • яйце (білок) -1 шт.
  • цукрова пудра – 1 стакан
  • лимонний сік – 1 ч.л.

Рецепт приготування паски:

Щоб приготувати Паску з горіхами, родзинками і цукатами необхідно …

У трохи теплих вершках розвести дріжджі, засипати половину всієї кількості борошна і поставити в тепле місце. Розтерти жовтки з цукром і маслом. Коли опара підійде, ввести в неї жовтки з маслом і цукром, родзинки, нарізані цукати і подрібнені горіхи. Масу добре вимішати, всипати решту борошна, сіль, ванілін. Вимісити і поставити в тепле місце, поки не збільшиться в об’ємі вдвічі. Знову вимісити і знову дати підійти.

Розкладіть тісто у форми, які попередньо змастіть маслом і обсипте панірувальними сухарями, а дно застеліть промасленим папером. Форми заповнюйте тістом на 1/3 і ставте їх в тепле місце, накривши рушником. Коли тісто підніметься і займе 3/4 форми, верх паски змастіть жовтком. Форми поставити для вистоювання в тепле місце на годину. Потім випікати в духовці при температурі 200-220 С протягом 60-70 хвилин. Коли верх паски зарум’яниться, накрити його змоченим папером, щоб не підгорів. Поверхня остиглої паски змастити тонким шаром білої глазурі.

Don't Miss! random posts ..