Для рецепта паски вам буде потрібно:
для тіста::
- борошно – 5 склянок
- вершки – 1.5 склянки
- масло вершкове – 250г
- цукор – 1 склянка
- яйце (жовтки) – 8 штук
- горіхи (очищені), родзинки, цукати – по 1/2 склянки
- сіль – 1 ч. л.
- дріжджі – 100 г
- ванілін – за смаком
для глазурі ::
- яйце (білок) -1 шт.
- цукрова пудра – 1 стакан
- лимонний сік – 1 ч.л.
Рецепт приготування паски:
Щоб приготувати Паску з горіхами, родзинками і цукатами необхідно …
У трохи теплих вершках розвести дріжджі, засипати половину всієї кількості борошна і поставити в тепле місце. Розтерти жовтки з цукром і маслом. Коли опара підійде, ввести в неї жовтки з маслом і цукром, родзинки, нарізані цукати і подрібнені горіхи. Масу добре вимішати, всипати решту борошна, сіль, ванілін. Вимісити і поставити в тепле місце, поки не збільшиться в об’ємі вдвічі. Знову вимісити і знову дати підійти.
Розкладіть тісто у форми, які попередньо змастіть маслом і обсипте панірувальними сухарями, а дно застеліть промасленим папером. Форми заповнюйте тістом на 1/3 і ставте їх в тепле місце, накривши рушником. Коли тісто підніметься і займе 3/4 форми, верх паски змастіть жовтком. Форми поставити для вистоювання в тепле місце на годину. Потім випікати в духовці при температурі 200-220 С протягом 60-70 хвилин. Коли верх паски зарум’яниться, накрити його змоченим папером, щоб не підгорів. Поверхня остиглої паски змастити тонким шаром білої глазурі.