Розкішні пісні коржики на кожен день!
Такі коржики непогана альтернатива хлібу! Загалом готуються вони досить просто та недовго. Подати коржики можна до перших, других страв, а також коржі добре поєднуються з різними намазками, паштетами.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 350грам.
- Вода 100 мл
- Рослинна олія 2 стол.л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
Підготуйте продукти, необхідні для приготування пісних коржів на сковороді. Вам знадобляться: борошно пшеничне, вода, рослинна олія, а також трохи солі та меленого чорного перцю. Рослинна олія бажано брати без яскраво вираженого аромату, ідеальний варіант – оливкова олія першого віджиму.
Пшеничне борошно просійте у велику миску, додайте чорний мелений перець, перемішайте. Нагрійте воду до 80-90 градусів, додайте у воду сіль, перемішайте так, щоб всі кристали солі розчинилися. Солону воду поступово додавайте у борошно. Води може буде потрібно трохи більше. Орієнтуйтесь на стан тіста. Додайте олію і замісіть пластичне тісто.
Накрийте тісто чистим пакетом та залиште на 15-30 хвилин. Потім замісити тісто ще раз руками. Ви відчуєте, що тісто стане гладкішим, а також воно буде суттєво м’якшим. Розділіть тісто на кілька шматочків і скачайте в кульки. Розмір кульок залежатиме від бажаного розміру готових коржів.
Кожну кульку розкатайте у круглий пласт. За допомогою блюдця чи тарілки виріжте ножем кола.
На сковорідці розігрійте олію. По одному викладайте кола з тіста в гарячу олію та обсмажуйте до апетитного підрум’янювання. Потім переверніть корж і обсмажте з іншого боку. Готові коржики викладайте на велику страву, застелену паперовими рушниками або серветками. Коли всі коржики будуть обсмажені, то накрийте їх перевернутою мискою, щоб вони не сохли, а також щоб розм’якшилися від власного тепла і вологи.
Замішуючи тісто та додаючи воду будьте обережні! Не обпікайте руки гарячою водою, краще спочатку замішувати тісто за допомогою столової ложки, а потім вже приступити до замішування руками.
Коржики смачні, коли вони свіжоприготовлені, тільки зі сковорідки або ще теплі. Тому краще готувати їх невеликими порціями.