Інгредіенти:
- Квашена капуста 200 г
- Редька ½ шт
- Морква 2 шт
- Помідор 4 шт
- Квасоля 50 г
- Соняшникова олія за смаком
- Сіль, перець за смаком
- Зелень за смаком
Пісний борщ з квашеної капусти: покроковий рецепт приготування
1. З вечора замочуємо в окропі квасоля, перед гарненько промивши. Вранці ще раз гарненько промиваємо і ставимо варитися. Можна цей етап пропустити, якщо використовуєте консервовану квасолю.
2. В цей же час ставимо варитися квашену капусту. Вода повинна трохи покривати капусту. Якщо у вас вона дуже кисла, то краще її промити і гарненько віджати, і тільки після цього відправляти варитися. В середньому капуста буде варитися годину. За цей час ми приготуємо все інше.
3. Далі очищаємо редьку і нарізаємо її так, як зазвичай нарезаете картопля в суп. Відправляємо варитися, приблизно хвилин 15, і вона готова.
4. Чистимо моркву і нарізаємо соломкою. Помідори нарізаємо квадратиками. Далі згасимо овочі на сковороді. З додаванням олії і води. Я люблю додавати воду, коли тушу овочі. Так масло не виділяє канцерогени. А овочі добре обсмажуються.
5. Коли квасоля звариться, зливаємо зайву воду. Так само зливаємо воду з редьки. Обжарку залишаємо як є.
6. Коли капуста буде готова, додаємо обжарку, редьку і квасоля.
7. Додаємо окропу, перемішуємо. За смаком можна додати сіль, перець і зелень.
Ми залишаємо потомитися 5 10 хвилин, і суп готовий! Обов’язково під час кожного прийому їжі повинен бути присутнім овочевий салат. Салати допомагають нашому травленню, тому їжте їх частіше.