Отже, почнемо з тіста:
- Борошно – 300 г
- Вода – 120 мл
- Дріжджі – пів пакетика
- Олія – 20 г •
- Сіль – щіпка
- Цукор – максимум однієї чайної ложки
Соус:
- томат паста
- часник
- коріандр мелений
- базилік мелений
- цукор щіпка
- Солі взагалі трохи, ну менше щіпки
- Олія – 1 ст. ложка
- Можна перець мелений за смаком (я зазвичай додаю)
Для піци:
Помідори черрі
сир моцарела
гриби печериці
Цибуля ріпчаста
Перець болгарський
Кількість не пишу, все індивідуально, як вийти, ку мене кожен раз по-різному.
Насамперед готую тісто.
Борошно просівають. Додаю сіль, цукор, перемішую ретельно.
У теплій воді розчиняю дріжджі.
У борошні роблю поглиблення і додаю туди воду з розчиненими дріжджами і масло.
Акуратно вимішую тісто, якщо липне, трохи присипають борошном. Занадто сильно не треба, це ж не на пельмені, розподілилося все рівномірно і досить. Усе. Скачують в кульку. Накриваю рушником і ставлю в тепле місце. Поки не підніметься.
Завжди по-різному піднімається. Але в основному години 2-3.
Приступаємо до збірки піци і випічці.
Тісто розтягую руками, в серединці роблю тонший, а по краях такий невеликий бортик.
Відразу викладаю на деко і там вже збираю.
Трохи соусу (столову ложку приблизно) викладаю на тісто і розмазував тонким шаром. Краєчок НЕ намазую.
Тепер сир, його я просто ламаю маленькими шматочками і чим більше, тим смачніше буде.
Цибулю нарізаю півкільцями і красиво розкладаю.
Перець ріжу тонкими шматочками і теж рівномірно розподіляю.
Черрі ріжу просто навпіл і кілька штучок кладу зверху.
А вже потім грибочки, теж нарізані тоненько.
Духовку розігріваю жарко! До 250 градусів. І випікаю хвилин 15-20хвилин.
Подавати відразу. Так набагато смачніше. Поки сир гарячий і апетитно тягнеться.
Щоб піца була пісна просто не додаємо сир який можна замінити сиром тофу.