Смачний і ситний рецепт святкового салату зі смаженими печерицями та куркою.
Інгредієнти:
- Печериці – 200 г
- Курячі грудки – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сир Пармезан – 100 г
- Майонез – 100 мл
- Сіль за смаком
- Масло рослинне
Приготуванян:
Без цього чудового салату не обходиться практично жодне свято в нашому домі: новий рік, день народження, 8 березня і навіть 23 лютого – він завжди буде відмінним доповненням до основних страв. Готується салат з печерицями, куркою і морквою шарами, після чого відправлюємо в холодильник не менше ніж на 2 години, де повністю просочується.
Отже, давайте приступимо.
Налити невеликий кухлик води. Курячі грудки без шкіри вимити і покласти в кухлик, посолити і поставити на вогонь. Коли вода почне закипати, зняти піну і варити до готовності, приблизно 20-25 хвилин.
Яйця відварити круто (довести до кипіння і варити ще 10-15 хвилин).
Відварене куряче філе нарізати невеликими кубиками.
Дрібно нарізати яйця.
Моркву вимити, очистити і натерти на середній тертці.
Печериці очистити і нарізати невеликими тонкими пластинками.
Одну або дві цибулини, в залежності від розміру, дрібно порізати . Цибулю ми будемо використовувати в обсмажуванні, половину з морквою, половину з грибами.
Сир натерти на дрібній тертці. Я використовувала Пармезан, але в принципі підійде будь-який інший.
Моркву обсмажити з цибулею в рослинній олії, приблизно 5-7 хвилин, поки вона не стане більш-менш м’якою. У процесі смаження додати дрібку солі.
Потім за тим же принципом обсмажити гриби з цибулею.
Тепер можна приступити до викладання шарів салату, першим у нас підуть гриби обсмажені з цибулею. Кожен шар ми будемо промащувати майонезом десь більше десь менше, в цьому шарі менше, так як він сам по собі досить соковитий.
Другим шаром у нас йде морква. Викласти і розрівняти її. Поверх шарів зробити 8-10 крапель з майонезу і розмазати тильною стороною столової ложки. На морква знадобиться майонезу трохи більше, ніж на гриби, а взагалі його кількість залишається на вашій совісті 🙂
Наступним шаром йде курка, яку також необхідно викласти рівномірним шаром і змастити майонезом. Тут, мабуть, повинен бути самий товстий шар майонезу.
Поверх курки рівномірно всипаємо дрібно порубані курячі яйця і змащуємо невеликою кількістю майонезу.
В самому кінці посипаємо салат дрібно натертим сиром. Салат зі смаженою печерицями та куркою, готовий. Для того, щоб усі шари гарненько просочилися, його слід прибрати в холодильник не менше ніж на 2 години і тільки потім подавати до столу.
Смачного!