Інгредієнти для домашньої тушонки:
- Курка – 2 кг
- Перець чорний горошок – 20 штук
- Сіль – 20 грамів
- Лавровий лист – 4 штуки
Спосіб приготування:
З м’яса курки знімаємо шкіру, нарізаємо дрібними шматочками, обробимо м’ясо від кісток, укладаємо в каструльку, солимо, перчимо, використовуємо будь-які приправи, які вам подобаються. Ставимо каструльку з м’ясом хвилин на 40 у холодильник.
Банки ретельно стерилізуємо.
Укладаємо по 10 перчинок горошком і по 2 лаврові листочки на дно кожної стерильної півлітрової баночки.
У банки розкладаємо м’ясо, не потрібно їх набивати дуже щільно. Накрийте фольгою замість кришки.
Банки відправляємо в холодну духовку, вмикаємо на 150 ° С і залишаємо на 4,5 години.
Коли виключили духовку, нехай банки постоять там ще пів години, щоб охолонули. Потім дістаньте банки і закатайте стерилізованими кришками, переверніть.
Домашня тушонка з курки готова!