Кожна господиня хоче приготувати на Різдво – цікаві та оригінальні рецепти салатів, щоб здивувати своїх рідних і близьких.
У світлий день Різдва Христового збирається вся родина, щоб провести затишно час у сімейному колі. Отже, кожна господиня хоче бути оригінальною і приготувати незвичайні смакоту.
Салат з м’ясом “Чарівність”
Для цього салату можна використовувати не тільки свинину, але і яловичину, індичку або курку.
Інгредієнти:
- 600 грамів свинини;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- рослинна олія;
- майонез;
- перець;
- сіль.
Рецепт приготування салату “Чарівність”:
Опустіть м’ясо в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, посоліть і варіть до готовності, потім остудіть і наріжте дрібними кубиками.
Почистіть цибулю і моркву, наріжте цибулю півкільцями, морква потріть на крупній тертці. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть цибулю з морквою і обсмажте, помішуючи до м’якості і легкого зарум’янювання, близько 10 хвилин.
Остудіть обсмажені овочі. Перемішайте м’ясо з цибулею і морквою, додати майонез, поперчіть і посоліть.
Салат “Ніжність”
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 1 свіжий огірок;
- 1 куряча копчена грудка;
- 4 штуки чорносливу;
- 3 штуки волоських горіхів;
- майонез.
Рецепт приготування салату “Ніжність”:
1. Відваріть курячі яйця.
2. Наріжте шматочками копчену курячу грудку і яйця.
3. Помийте чорнослив і наріжте його шматочками, подрібніть волоські горіхи.
4. Помийте огірки і наріжте соломкою.
5. У салатницю першим шаром викладіть курячу грудку і змастіть майонезом, потім подрібніть волоські горіхи і чорнослив змастивши майонезом, після цього свіжий огірок змастивши майонезом, зверху потріть салат яйцем.
Салат “Гавайська насолода”
Інгредієнти:
- 1 штука курячого філе;
- 150 грамів консервованих ананасів;
- 150 грамів печериць;
- 1 штука цибулі ріпчастої;
- майонез, сіль, перець.
Рецепт приготування салату “насолоду Гавайська”:
1. Відваріть куряче філе і наріжте його невеликими кубиками.
2. Гриби і цибулю наріжте і обсмажте на олії до готовності.
3. Готові гриби охолодіть і змішайте з курячим філе і шматочками ананасів.
4. Салат заправте майонезом і викладіть в салатницю. Прикрасьте салат кільцями ананаса і половинками обсмажених грибів.
Салат “Гранатовий браслет з чорносливом”
Інгредієнти:
- 1 буряк;
- 2 моркви;
- 2 картоплі;
- 200 грамів курячого філе;
- 100 г чорносливу;
- 2 штуки волоських горіхів;
- 3 яйця;
- 1 гранат;
- майонез.
Рецепт приготування салату “Гранатовий браслет з чорносливом”:
Буряк, картопля і морква окремо відварити. Потім охолодити і очистити від шкірки.
2. Буряк натерти на тертці. Ядра волоських горіхів подрібнити і змішати з тертим буряком.
3. Куряче філе відварити, охолодити, нарізати маленькими шматочками.
4. Добре промитий чорнослив подрібнити.
5. Яйця зварити круто, охолодити і почистити.
Оформлення салату:
Салат викладаємо шарами у вигляді браслета. Можна поставити в центр блюда стакан або чашку. В кінці приготування стакан потрібно вийняти.
1-й шар: картопля, натертий на крупній тертці + майонез;
2-й шар: тертий буряк з горіхами + майонез;
3-й шар: курка + майонез;
4-й шар: чорнослив + майонез;
5-й шар: терта морква + майонез;
6-й шар: яйця, натерті на дрібну тертку + майонез.
Поверхня салату густо посипаємо зернами граната і ставимо в холодильник на 2-3 години перед подачею.