Святкові салати на Різдво Новий Рік і Щедрий вечір 2021

Кожна господиня хоче приготувати на Різдво – цікаві та оригінальні рецепти салатів, щоб здивувати своїх рідних і близьких.
У світлий день Різдва Христового збирається вся родина, щоб провести затишно час у сімейному колі. Отже, кожна господиня хоче бути оригінальною і приготувати незвичайні смакоту.

Салат з м’ясом “Чарівність”

Для цього салату можна використовувати не тільки свинину, але і яловичину, індичку або курку.

Інгредієнти:

  • 600 грамів свинини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • рослинна олія;
  • майонез;
  • перець;
  • сіль.

Рецепт приготування салату “Чарівність”:

Опустіть м’ясо в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, посоліть і варіть до готовності, потім остудіть і наріжте дрібними кубиками.

Почистіть цибулю і моркву, наріжте цибулю півкільцями, морква потріть на крупній тертці. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть цибулю з морквою і обсмажте, помішуючи до м’якості і легкого зарум’янювання, близько 10 хвилин.

Остудіть обсмажені овочі. Перемішайте м’ясо з цибулею і морквою, додати майонез, поперчіть і посоліть.

Салат “Ніжність”

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 куряча копчена грудка;
  • 4 штуки чорносливу;
  • 3 штуки волоських горіхів;
  • майонез.

Рецепт приготування салату “Ніжність”:

1. Відваріть курячі яйця.

2. Наріжте шматочками копчену курячу грудку і яйця.

3. Помийте чорнослив і наріжте його шматочками, подрібніть волоські горіхи.

4. Помийте огірки і наріжте соломкою.

5. У салатницю першим шаром викладіть курячу грудку і змастіть майонезом, потім подрібніть волоські горіхи і чорнослив змастивши майонезом, після цього свіжий огірок змастивши майонезом, зверху потріть салат яйцем.

Салат “Гавайська насолода”

Інгредієнти:

  • 1 штука курячого філе;
  • 150 грамів консервованих ананасів;
  • 150 грамів печериць;
  • 1 штука цибулі ріпчастої;
  • майонез, сіль, перець.

Рецепт приготування салату “насолоду Гавайська”:

1. Відваріть куряче філе і наріжте його невеликими кубиками.

2. Гриби і цибулю наріжте і обсмажте на олії до готовності.

3. Готові гриби охолодіть і змішайте з курячим філе і шматочками ананасів.

4. Салат заправте майонезом і викладіть в салатницю. Прикрасьте салат кільцями ананаса і половинками обсмажених грибів.

Салат “Гранатовий браслет з чорносливом”

Інгредієнти:

  • 1 буряк;
  • 2 моркви;
  • 2 картоплі;
  • 200 грамів курячого філе;
  • 100 г чорносливу;
  • 2 штуки волоських горіхів;
  • 3 яйця;
  • 1 гранат;
  • майонез.

Рецепт приготування салату “Гранатовий браслет з чорносливом”:

Буряк, картопля і морква окремо відварити. Потім охолодити і очистити від шкірки.

2. Буряк натерти на тертці. Ядра волоських горіхів подрібнити і змішати з тертим буряком.

3. Куряче філе відварити, охолодити, нарізати маленькими шматочками.

4. Добре промитий чорнослив подрібнити.

5. Яйця зварити круто, охолодити і почистити.

Оформлення салату:

Салат викладаємо шарами у вигляді браслета. Можна поставити в центр блюда стакан або чашку. В кінці приготування стакан потрібно вийняти.

1-й шар: картопля, натертий на крупній тертці + майонез;

2-й шар: тертий буряк з горіхами + майонез;

3-й шар: курка + майонез;

4-й шар: чорнослив + майонез;

5-й шар: терта морква + майонез;

6-й шар: яйця, натерті на дрібну тертку + майонез.

Поверхня салату густо посипаємо зернами граната і ставимо в холодильник на 2-3 години перед подачею.

Don't Miss! random posts ..