Дуже прості та смачні пісні пиріжки без мороки та метушні з тістом!
Приготуємо їх із цікавою овочевою начинкою із приправленої відвареної картоплі та моркви із зеленою цибулею. Однак, начинка може бути іншою. Кляр готуємо без яєць, на борошні та воді.
Варіанти пісних начинок:
- картопля зі смаженими грибами;
- терті сирі яблука із цукром;
- тертий печений гарбуз із цукром;
- смажені із цибулею гриби;
- тушкована капуста;
- відварена риба, приправлена лимонним соком.
Інгредієнти:
Для 16 шт:
- тонкий лаваш (у мене 2 листи розміром 25Х40см)
- олія для смаження
Для овочевої начинки:
- 2 варена морква
- 2 варена картопля
- невеликий пучок зеленої цибулі
- 0,3 ч. л. солі
- 1 ч. л. суміші приправ для картоплі (склад: куркума, коріандр, чорний перець, чебрець, майоран, кріп, сіль)
Для кляра:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 склянка води
- дрібка солі
Приготування:
1. Картоплю натерти на великій тертці. Картопля повинна бути відварена в мундирі, охолоджена і почищена від шкірки.
2. Варену моркву натерти на великій тертці.
3. Зелену цибулю подрібнити.
4. Поєднати в одній ємності: картопля, морква, цибуля.
Додати 1 ч.л. приправ для картоплі, поперчити (пара щіпок), посолити (0,3 ч.л.). Начинку перемішати.
5. На вказану кількість начинки у мене йде 2 маленькі лаваші розміром 25Х40см.
Розгорнути лаваш. Намазати тонким шаром начинки (близько 3 мм)
6. Починаючи знизу, загортаємо лаваш плоским рулетиком, так щоб вийшло 3 завороти.
Якщо у вас дуже широкий лист лаваша – можна поділити його навпіл. Кожну смугу нарізати на 8 шматочків.
7. Готуємо пісний кляр: до 1 склянки борошна додати пару щіпок солі, і склянку чистої холодної води.
8. Перемішати. Кляр повинен вийти без грудочок, за консистенцією як рідка сметана. Кожен пиріжок занурити в кляр, особливу увагу приділяючи торцям.
9. Добре розігріти сковороду з парою ложок олії. Тістечка викласти на прогріту сковороду.
Смажити по 3-4 хвилини на кожній стороні. Подавати теплими. Смачного!