Незвичайний джем, що поєднує солодкість і прянощі, не тільки підсолодить чаювання, але і зміцнить здоров’я.
Склад необхідних продуктів:
- Свіжий імбир 40 г
- Кориця 1 ч. Ложка
- Яблука 1 500 г
- Лимон 1 штука
- Вода 500 мл
- Цукор 1 300 г
Рецепт яблучного джему з імбиром і корицею:
- Яблука миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо фрукти на невеликі шматочки.
- Викладаємо їх у каструлю, де будемо готувати варення. Додаємо лимонний сік і терту цедру, воду і натертий на дрібній тертці імбир.
- Доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки яблука не стануть м’якими.
- Потім пробиваємо масу блендером і знову доводимо до кипіння. Всипаємо цукор, корицю і варимо ще 20-30 хвилин або до тієї консистенції, яка вам необхідна.
- Гарячий джем більш рідкий, ніж після охолодження. Щоб перевірити реальну густоту, поставте блюдце в холодильник або морозилку, потім дістаньте і капніть на нього парочку крапель джему. Якщо він тече, як вода, значить, дуже рідкий. Якщо ж стає в’язким, як мед, то джем можна вимикати.
- Готовий джем розподіляємо по заздалегідь підготовленим стерилізованих банках і закочує їх кришками.
Ці чудові рецепти смачних, густих, ароматних і цитрусових, з пряними добавками, красивих і яскравих яблучних заготовок, допоможуть нашим передплатниці і гостям сайту виділити для себе більш сподобалися і полюбилися варіанти. Готуйте з радістю і насолоджуйтеся улюбленими смаками всю зиму. Приємного всім апетиту!