Огірки свіжі, солоні, малосольні … Цей овоч ми любимо в будь-якому вигляді. Однак, мариновані і солоні огірочки як не можна більше підійдуть для зими, але ж і влітку хочеться оцінити не тільки смак свіжих, щойно зірваних з грядки огірків, але й «Посол». Ми пропонуємо вам приготувати малосольні огірки по-швидкому. Для цього не потрібно великого асортименту спецій, а вже через добу огірки вже «міцно малосольні». Тому з картоплею нового врожаю на вечерю радимо вам їх обов’язково подати!
Огірки малосольні швидкого засолювання.
Інгредієнти:
- огірки свіжі – 1 кг
- лист чорної смородини – 1 шт.
- кріп свіжий – 10 грам
- часник – 0,5 грама
- хрін (корінь або лист) – 5 грам
- вода – 1 літр
- сіль – 50 грам
Приготування:
- Відібрати дрібні огірки.
- Вимити, по обидва боки обрізати і наколоти виделкою.
- Вимити спеції і укласти огірки в емальовану каструлю, перекладаючи їх стеблами кропу, листям смородини, тертим хріном (або різаним листом хрону), часником.
- Залити огірки гарячим розсолом, остудити і накрити огірки дерев’яним кружком або тарілкою.
- Через добу огірки готові!