Спагетті з томатною пастою — швидкий і нескладний рецепт, який можна приготувати, коли немає часу. Смачна і ситна страва до сімейної вечері або прекрасний гарнір до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти:
- Спагетті 250 грам.
- Вода 1.5 л.
- Томатна паста 4 ст.л.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Рослинна олія (для смаження) 20 грам.
- Цукор 0.5 чайн.л.
- Спеції сухі за смаком
- Сіль за смаком
Приготуваня:
У каструлю налийте необхідну кількість води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та додайте сіль.
У киплячу воду викладіть спагетті. Відразу перемішайте, щоб вони не злиплися. Знову доведіть до кипіння, зробіть вогонь менше і варіть, періодично помішуючи. Спробуйте спагетті на смак, щоб переконатися в їх готовності. Готові спагетті відкиньте на друшляк, щоб дати стекти зайвій рідині.
Розігрійте сковороду. Налийте на неї трохи олії. Цибулю та часник очистіть.
Цибулю дрібно наріжте. Часник пропустити через прес для часнику. Викладіть все на гарячу сковороду і обсмажте золотистого кольору 1-2 хвилини на невеликому вогні.
Потім додайте до сковороди томатну пасту. Якщо паста густа, можете підлити трохи води, де варяться спагетті. Все добре перемішайте і продовжуйте обсмажувати, лише вогонь зробіть менше, щоб паста не горіла.
Доведіть до кипіння і потримайте на вогні, постійно помішуючи, 2-3 хвилини. Спробуйте соус. При необхідності додайте сіль, цукор та спеції.
Додати готові спагетті в сковороду до соусу. Все добре перемішайте та прогрійте, щоб маса стала рівномірно гарячою. Подавайте на стіл. Смачного!